BAM ‘preferred bidder’ voor pps-project nieuwbouw Hoge Raad in Den Haag

27 november 2012 11:22 - Koninklijke BAM Groep nv

Bunnik, 27 november 2012 – De Rijksgebouwendienst heeft een consortium van BAM PPP aangewezen als geselecteerde inschrijver (‘preferred bidder’) voor de nieuwbouw van de Hoge Raad der Nederlanden aan het Korte Voorhout/Smitsplein in Den Haag. Het contract omvat ontwerp, bouw, financiering en onderhoud gedurende dertig jaar (‘DBFMO’). De uitvoeringswerkzaamheden starten in 2013 en in november 2015 wordt het gebouw beschikbaar gesteld aan de gebruikers, waarna het consortium gedurende een periode van dertig jaar de dienstverlening en het beheer zal verzorgen.

Het project omvat de sloop van het voormalige AXA-gebouw en de Franse ambassade en de realisatie van een gebouw met kantoren en rechtszalen met een bruto-vloeroppervlakte van 15.000 m2 en een ondergrondse parkeergarage. De dienstverlening bestaat onder meer uit het onderhoud, de catering, de schoonmaak en de beveiliging van de nieuwe huisvesting.

Het project wordt uitgevoerd door het consortium ‘Poort van Den Haag’, een samenwerkingsverband van BAM PPP, Claus en Kaan Architecten, BAM Utiliteitsbouw, BAM Techniek en ISS Integrated Facility Services. Daarnaast zijn ARUP Nederland en DGMR Bouw betrokken als ontwerpende partners.

Naar verwachting zal eind december 2012 ‘contract close’ worden bereikt.

Nadere informatie:

  • pers: drs. A.C. Pronk, +31 (0)30 659 86 21
  • analisten: drs. P.R.E. Snippe, +31 (0)30 659 87 07