BAM opnieuw bekroond voor inspanningen tegen klimaatverandering

25 oktober 2016 20:40

Bunnik, 25 oktober 2016 – Koninklijke BAM Groep is opnieuw erkend als koploper voor inspanningen tegen klimaatverandering en bekroond met een positie op The Climate ‘A’ List. Een lijst van CDP, een internationale, toonaangevende non-profitorganisatie die duurzame economieën wereldwijd stimuleert.

De lijst van 193 'A Listers’ is opgesteld in opdracht van 827 beleggers, die meer dan een derde van ’s werelds investeringskapitaal vertegenwoordigen. De toetsing vindt onafhankelijk plaats, op basis van informatie over het klimaat afkomstig van duizenden bedrijven. Van alle deelnemers aan het programma van CDP behoort BAM tot de negen procent van de bedrijven die een positie heeft verworven op The Climate ‘A’ List.

Rob van Wingerden, CEO van Koninklijke BAM Groep: 'BAM realiseert duurzame en innovatieve bouwoplossingen. En we streven mét onze klanten en ketenpartners naar verdere verbetering. Onze positie op de koploperslijst van CDP is een erkenning van onze inspanningen om emissies te verminderen en een net-positive impact te behalen. De huidige en toekomstige technologische – vooral digitale – ontwikkelingen maken ons nog enthousiaster om hiermee door te gaan en succesvol te zijn.’

De Climate A List is vandaag gepubliceerd in CDP's rapport ‘Out of the starting blocks: Tracking progress on corporate climate action’. Uit het rapport blijkt onder meer dat multinationals een overgang naar een CO2-arme economie hebben ingezet en sommige bedrijven nu al profiteren van de mogelijkheden die dit biedt. De voortgang van bedrijven met betrekking tot het verminderen van de uitstoot is in lijn met de doelstellingen van het Klimaatverdrag van Parijs, een internationaal akkoord uit 2015 dat de opwarming van de aarde moet beperken. De gestelde eisen hierin met betrekking tot de vermindering van uitstoot dienen als uitgangspunt voor toekomstige jaarrapporten.

De Climate A List en de klimaatscores van alle bedrijven die hebben deelgenomen aan het programma van CPD zijn terug te vinden op de website van het CPD: www.cdp.net .

Over CDP
CDP is een internationale non-profit organisatie die een systeem biedt voor steden en bedrijven om hun relevante milieu informatie te meten, vrij te geven en te beheersen. CDP werkt met de markt, waaronder 827 institutionele beleggers met activa van US$100 biljoen, om bedrijven te motiveren om hun impact op het milieu en natuurlijke grondstoffen vrij te geven en actie te nemen om die te reduceren. CDP heeft nu de grootste database van de voornaamste risico’s  betreft klimaatverandering, water en bossen, en zorgt ervoor dat deze inzichten gebruikt worden bij besluitvorming rondom bedrijfsstrategie, investeringen en beleid. Bezoek www.cdp.net of volg @CDP voor meer informatie