BAM Infra krijgt opdracht van Alliander voor plaatsing van 1 miljoen slimme meters

7 april 2015 13:55 - BAM Infra Nederland bv

BAM Infra heeft van netwerkbedrijf Alliander de opdracht gekregen om 1 miljoen slimme meters in Nederlandse huishoudens te plaatsen. 

Naast het vervangen van elektriciteit- en gasmeters bevat de opdracht ook bijkomende inpandige saneringswerkzaamheden.

Met deze overeenkomst geeft BAM in opdracht van Alliander mede invulling aan de doelstelling van de Nederlandse overheid om voor 2020 aan alle Nederlandse huishoudens een slimme meter aan te bieden. Een slimme meter geeft automatisch meterstanden door aan de netbeheerder als de klant daar geen bezwaar tegen heeft en geeft de consument inzicht in zijn energieverbruik waardoor de consument energie kan gaan besparen.

Alliander heeft bij het selecteren van de economisch meest voordelige inschrijving (EMVI) gebruik gemaakt van de principes van Best Value Procurement (BVP). Belangrijk kenmerk van deze aanbestedingsvorm is dat gebruik is gemaakt van de rol van BAM als expert op het gebied van meterwisselingen. De afgelopen periode is intensief samengewerkt om te komen tot een afgestemd plan van aanpak, waarin duidelijk is vastgelegd wat partijen van elkaar verwachten.