BAM Infra door ProRail erkend voor TunnelAlliantie 2.0

29 mei 2019 16:46
BAM Infra erkend aannemer TunnelAllienatie ProRail

BAM Infra is door ProRail erkend als aannemer voor het realiseren van onderdoorgangen volgens de richtlijnen van de TunnelAlliantie 2.0. Deze erkenning is noodzakelijk om in te mogen inschrijven bij aanbestedingen voor spooronderdoorgangen.

“De erkenning is cruciaal voor de continuïteit van ons werk voor ProRail”, aldus Henk Post, Directeur bij BAM Infra. “We hebben laten zien dat wij technisch bekwaam en financieel draagkrachtig zijn. Ook hebben we aangetoond hoe we fouten gaan voorkomen bij de realisatie van onze projecten. Dit doen wij samen met vaste partners in de supply chain. Ik ben trots op onze collega’s die hiervoor verantwoordelijk zijn.”

Over de Tunnelalliantie

De TunnelAlliantie is opgezet door ProRail met als doel om meer kwaliteit en hogere betrouwbaarheid te bewerkstelligen. Het is een ketensamenwerking tussen initiatiefnemers zoals gemeentes en provincies, ProRail en specifiek erkende aannemers voor het realiseren van spooronderdoorgangen.

In de vernieuwde werkwijze werkt ProRail met de Programma-erkenning TunnelAlliantie. De Programma-erkenning is bindend voor alle nieuwe spooronderdoorgangsprojecten vanaf april 2019. Aannemers die deel willen nemen aan de aanbesteding voor deze projecten moeten vooraf erkend zijn en worden dan vermeld op de Lijst erkende ondernemers TunnelAlliantie.

Lees meer over de TunnelAlliantie op: https://www.prorail.nl/leveranciers/aanbesteden-en-inkoop/tunnelalliantie