Gemeente Den Haag gunt aanleg, beheer en onderhoud van beweegbare fysieke afsluitingen aan BAM

Gemeente Den Haag gunt aanleg, beheer en onderhoud van beweegbare fysieke afsluitingen aan BAM

Komende twee tot vier jaar gaat BAM Infra Nederland de aanleg en het beheer en onderhoud van beweegbare fysieke afsluitingen in de gemeente Den Haag uitvoeren. Hiermee regelen we de toegang voor verkeer tot bepaalde delen van de stad. Het is de derde keer op een rij dat gemeente Den Haag ons dit contract gunt. 

Den Haag is het politieke hart van Nederland, waar dagelijks duizenden mensen wonen, werken en beleven. Om al dat verkeer in Den Haag in goede banen te leiden én te weren van bepaalde plekken, hebben wij de afgelopen dertien jaar beweegbare fysieke afsluitingen geplaatst en onderhouden. Dit zijn stevige, opvallende en verticaal beweegbare palen midden in de weg die de doorgang voor auto’s regelen. Diezelfde palen verzinken in het wegdek voor bestemmingsverkeer dat wel toegang moet hebben. Zoals de bewoners van de binnenstad en het transport dat nodig is om winkels en bedrijven te bevoorraden. En niet te vergeten de hulpdiensten, als elke seconde telt.

Het huidige contract voor de beweegbare fysieke afsluitingen loopt af. Gemeente Den Haag heeft het nieuwe contract voor aanleg, beheer en onderhoud van de fysieke afsluitingen opnieuw aan ons gegund. Dit contract gaat in per 1 juni 2024 voor de komende twee tot vier jaar.

Betrouwbare partner

In 2011 tijdens het eerste contract zijn we voor gemeente Den Haag gestart met het ombouwen van de drie toenmalige verschillende verkeerssystemen naar één universeel systeem. Om deze afsluitingen goed te kunnen monitoren kijken we met een vast gekwalificeerd team via het serviceportaal van Nedap op afstand mee. Bij aanrijdingen en storingen binnen kantoortijd is onze monteur met onze elektrische serviceauto binnen twee uur ter plaatse. 

Gerrit van Ballegooijen, projectleider bij BAM Infra Nederland: ‘Door te werken met één universeel systeem is het aantal storingen aanzienlijk afgenomen.  En we lossen 95% van de storingen ter plaatse op. De afgelopen jaren hebben we ons bewezen als een betrouwbare partner met de nodige ervaring. We weten precies hoe we dit product het beste kunnen onderhouden. Zo houden we de stad Den Haag veilig en beheerst bereikbaar.’

 

Deel op social media