Op fietsen van Roetz naar projecten in Amsterdam

Via sociale onderneming Roetz hebben we acht elektrische deelfietsen aangeschaft. Een nieuw type fiets die volledig circulair is opgebouwd  en bijzonder geschikt is voor deelgebruik. Zo kunnen onze medewerkers zich verplaatsen naar onze projecten binnen Amsterdam op een duurzame manier. 

We bouwen voortdurend aan een bereikbaar, veilig en aantrekkelijk Amsterdam. Voor onze medewerkers is het een flinke uitdaging om met de auto naar de projecten in hartje Amsterdam te rijden. Door bijvoorbeeld verkeersopstoppingen of weinig beschikbare parkeerplekken in de stad. Met de elektrische deelfietsen van Roetz zijn deze problemen verholpen. Daarnaast passen de schone fietsen prima binnen onze duurzaamheidsambitie om te werken met zo min mogelijk uitstoot. Al een aantal jaren gebruiken onze medewerkers elektrische fietsen binnen de stad Amsterdam. Helaas gingen die fietsen regelmatig stuk.

Sneller en groener

Koen Bijker, projectleider bij BAM Infra Nederland: ‘De fietsen van Roetz zijn uitermate geschikt voor deelgebruik en zijn ‘hufterproof’. De fietsen zijn modulair van opzet en hebben zoveel mogelijk eenheid in de onderdelen. Het voorwiel is bijvoorbeeld identiek aan het achterwiel. Daarnaast hebben ze een GPS-tracker, zodat je de fiets makkelijk kunt achterhalen als er eentje kwijt of gestolen is. En als er toch een keer een fietsonderdeel stuk is, dan zorgt Roetz ervoor dat de fiets binnen 48 uur gerepareerd wordt. Fietsen gaan daardoor eindeloos mee. Onze medewerkers zijn er enorm blij mee. Binnen het centrum van Amsterdam ben je met de fiets meestal sneller dan met de auto. Een win-win situatie, want door deze fietsen van Roetz aan te schaffen geven we ook invulling aan onze social return verplichting.’
 

Tweede kansen voor materiaal en talent

Roetz is een sociale onderneming die wil bijdragen aan een inclusieve en circulaire samenleving. Ze maken fietsen op basis van hergebruikte onderdelen van weesfietsen.  Naast een groene missie heeft Roetz ook een sociale missie. Fietsen krijgen een tweede leven, mensen een tweede kans. Roetz zet mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in bij het maken van deze fietsen. Roetz creëert zo werk- en een opleidingstraject binnen een industrie die zit te springen om mensen. 
 

Deel op social media