Met aanpassen ondergrondse infrastructuur bijdragen aan de energietransitie en uitbreiding spoorvervoer

 Met aanpassen ondergrondse infrastructuur bijdragen aan de energietransitie en uitbreiding spoorvervoer

Van links naar rechts op de foto:
Joost de Jong - manager Commercie BAM Infra Nederland, Eric van Avendonk - regiodirecteur BAM Infra Nederland, Egbert van der Wal - executive manager Havenbedrijf en Bekir Calim - programmamanager Havenbedrijf.

In samenwerking met Havenbedrijf Rotterdam zijn we de voorbereiding gestart van een nieuw spooremplacement Maasvlakte Zuid. Dat doen we op een veilige en duurzame manier door ondergrondse leidingkokers aan te leggen. Ter bevordering van de energietransitie.

Havenbedrijf Rotterdam is begonnen met de voorbereidingen van de aanleg van het nieuwe Emplacement Maasvlakte Zuid. Dit emplacement, dat in 2027 in gebruik gesteld wordt, is belangrijk om meer goederenvervoer per trein te laten plaatsvinden via de havenspoorlijn. Vanuit BAM Infra Nederland gaan we hieraan bijdragen door de ondergrondse infrastructuur aan te passen door het aanleggen van ondergrondse leidingkokers. Die zorgen ervoor dat de leidingen die in de toekomst nodig zijn voor nieuwe projecten van de energietransitie op de Maasvlakte Zuid op eenvoudige wijze onder het nog te bouwen spooremplacement kunnen worden aangelegd. 
 

Gezond en Veilig

In de voorbereiding en realisatie van de werkzaamheden zullen we gezamenlijk aandacht besteden aan een veilige en gezonde werkomgeving. Dit doen de aan de hand van de Havenbedrijf Rotterdam Life Saving Rules. Op donderdag 28 maart hebben we de overeenkomst en veiligheidsverklaring met het Havenbedrijf Rotterdam getekend. 

Meer informatie:

Havenbedrijf Rotterdam garandeert voortgang energietransitie tijdens aanleg emplacement Maasvlakte Zuid | Port of Rotterdam

Duurzame & efficiënte spoorverbindingen op de Maasvlakte | #PortOfRotterdam (youtube.com)
 

Deel op social media