Werkzaamheden station Schiphol Airport weer van start

Vanaf eind september gaan wij weer aan de slag op station Schiphol Airport. In opdracht van ProRail pakken wij hier de bestaande trappen, hellingbanen en liften aan. In de eerste drie maanden van 2023 vernieuwden we al drie liften en vier roltrappen. Nu de vakantieperiode voorbij is, beginnen we aan het tweede deel van de werkzaamheden. Het vervangen van de hellingbanen voor vaste trappen. Zo dragen we bij om de spoorinfrastructuur van de Schipholspoortunnel klaar te maken voor de toekomst.

(Rol)trappen en hellingbanen

Tijdens het tweede deel van de werkzaamheden, vervangen we de hellingbanen, ook wel de rolpaden genoemd, voor een vaste trap. Ook vervangen we een bestaande luie vaste trap voor een nieuwe. Dit is om de verwachte reizigersgroei op de perrons op te kunnen vangen.

Ruimte op de perrons

Het aantal reizigers groeit, de perrons staan vol. Om de veiligheid te kunnen waarborgen, maken we ruimte op alle perrons door de rolbanen te vervangen door vaste trappen. Die nemen veel minder ruimte in. Daarnaast voorzien we alle trappen, hellingbanen en liften op de perrons van nieuwe beglazing, branddeuren en wandafwerking om de brandwerendheid te vergroten.

Zo min mogelijk hinder

We voeren de werkzaamheden in twee fases uit om zo min mogelijk perrontoegangen tegelijkertijd af te sluiten en hinder voor de reizigers in Plaza en op perronniveau te minimaliseren. De werkzaamheden zijn naar verwachting in april 2024 gereed.

Onderdeel van Multimodale Knoop Schiphol

De werkzaamheden op het station Schiphol Airport zijn onderdeel van het complexe bouwproject Multimodale Knoop Schiphol (MKS). Het doel van het project is om de capaciteit, veiligheid en vooral de kwaliteit te garanderen van Schiphol Plaza, de perrons en het busstation.

Deel op social media