Het groene van BAM op de Wereldhavendagen

Veel te beleven  

Een groot XblocPlus-blok stond in de stand naast de zandberg. Kinderen konden erop klimmen. We zetten XblocPlus wereldwijd in om havens slim in te richten. Het is onderdeel van de dijkversterking op de Afsluitdijk en 
beschermt ons land tegen het water. We showden verschillende emissieloze 
materieelstukken van onze bouwplaats die we inzetten bij ons werk in de haven (en ook op andere projecten) om een bijdrage te leveren aan het schoner bouwen. Met een VR-bril kon je ervaren hoe onze virtuele veiligheidsronde werkt. Hoe we bouwen, voordat we bouwen. Een team van recruiters was tijdens het MATCH Event in het Nieuwe Luxor Theater aanwezig om studenten te laten zien welke bijdrage BAM levert aan de havens. 

Kennis- en netwerkevent walstroom

Op vrijdagmiddag organiseerden we een kennis- en netwerkevent in onze BAM-stand. Relaties namen we mee in de laatste ontwikkelingen op het gebied van walstroom, een belangrijke stap in de energietransitie. Afgemeerde schepen aan de kade draaien veelal op generatoren voor de benodigde energie aan boord. Met walstroom wordt de uitstoot van fijnstof, stikstof en CO2 verminderd door schepen te voorzien van een schone energiebron. Tijdens de bijeenkomst bespraken we verschillende aspecten van walstroom. Zo vertelden we over de technische aspecten van walstroomvoorzieningen, welke voordelen en uitdagingen het implementeren van walstroom met zich meebrengt, de succesverhalen, best practices en hoe we samen kunnen versnellen. 

Meer over de Wereldhavendagen

De Wereldhavendagen is een jaarlijks terugkerend bruisend evenement dat plaatsvindt in Rotterdam. Het biedt een unieke kans om de havenwereld van dichtbij te ervaren en meer te weten te komen over de maritieme, infra, industriële en logistieke sector. Het evenement brengt professionals, bedrijven, overheidsinstanties en het grote publiek samen om te leren, te netwerken en te genieten van een scala aan spannende activiteiten.
 

Deel op social media