Dag en nacht gewerkt aan groot onderhoud A12

In negen dagen tijd hebben we dag en nacht groot onderhoud uitgevoerd op de A12 bij Arnhem tussen de knooppunten Grijsoord en Waterberg in de richting van Duitsland. Dit is nodig voor een veilige en vlotte doorstroming van het verkeer. Op woensdagochtend 9 augustus is de weg weer opengesteld voor het verkeer.

100 mensen per dag aan het werk

Tijdens de werkzaamheden was de gehele weg afgesloten voor verkeer. Gemiddeld werkten er ruim 100 mensen per dag aan het uitdagende project. Over een oppervlakte van zo’n vijftien voetbalvelden en in een lengte van acht kilometer. Het oude asfalt hebben we vervangen voor een nieuw wegdek. Ook hebben we delen van de geleiderails vernieuwd en hebben we aan meerdere viaducten onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd.  

Inzet duurzaam materieel

Tijdens de werkzaamheden hebben we gebruikgemaakt van ons duurzaam materieel. Naast de elektrische asfaltspreidmachine hebben we ook onze elektrische walsen en asfaltspreidmachine met waterstofverbrandingsmotor ingezet. Naast de emissievoordelen maakt het elektrisch materieel aanzienlijk minder geluid dan machines op fossiele brandstof. 

Onderdeel van meerjarig contract 

Dit werk is onderdeel van het Integraal Groot Onderhoud (IGO) van de rijkswegen in Oost-Nederland die wij in opdracht van Rijkswaterstaat uitvoeren vanaf 2021. We hebben dit onderhoud deze zomer uitgevoerd, omdat we met Rijkswaterstaat hebben afgesproken de A12 bij Arnhem in een rustige periode in het jaar aan te pakken. 
 

Deel op social media