Nieuwe elektrische machines ingezet bij werkzaamheden in Nunspeet

1 juni 2023

Geheel emissieloos voeren we onze werkzaamheden uit bij het grootschalig project voor gemeente Nunspeet. Naast dat we onze volledig emissieloze asfaltset inzetten, maken we nu ook gebruik van twee gloednieuwe machines: een elektrische graafmachine en een elektrische graaflaadcombinatie. Deze machines zorgen voor een besparing van ruim 135.000 kilogram CO2 en zo’n 1.300 kilogram stikstof op dit project.

Enorme besparing diesel en CO2

Door de inzet van elektrische machines stoten we op het project geen CO2 en stikstof uit. En zijn we in staat schoner te bouwen. De nieuwe machines leveren een behoorlijk diesel- en CO2-besparing op. Zo besparen we met de mobiele graafmachine op jaarbasis met 180 draaidagen zo’n 35,5 ton CO2. Ten opzichte van de oorspronkelijk dieselmotor scheelt dit 80 liter diesel per dag. De graaflaadcombinatie zorgt voor een CO2-besparing van bijna 32 ton per jaar op basis van 180 werkbare dagen en een dieselbesparing van 72 liter per dag. 

Passend bij onze duurzaamheidsambitie 

Dit emissieloze project draagt bij aan het behalen van onze duurzaamheidsambitie. In de BAM-strategie ‘Building a sustainable tomorrow’ is duurzaamheid één van de centrale thema’s naast digitalisering en industrialisatie. We zoeken continu naar mogelijkheden om te bouwen aan een mooier Nederland.

Voor een veiligere en aantrekkelijkere stationsomgeving 

In januari 2023 zijn we gestart met de uitvoering van onze werkzaamheden voor de herinrichting van de stationsomgeving in Nunspeet. Met als doel de omgeving veiliger en aantrekkelijker te maken voor alle weggebruikers en om de doorstroming van het verkeer te verbeteren. Zo verleggen we de rijbaan van de F.A. Molijnlaan. Ook leggen we een nieuw rioolstelsel aan. Naar verwachting zijn we eind 2025 klaar met onze werkzaamheden op dit project.
 

Deel op social media