Start aanleg fietsverbinding tussen De Run en HTC

Op vrijdag 10 maart gaven Eric van Avendonk, regiodirecteur bij BAM Infra Nederland, en wethouder Jeroen Rooijakkers officieel het startsein voor de werkzaamheden van de nieuwe fietsverbinding tussen De Run in Veldhoven en de High Tech Campus in Eindhoven.  

Verbeteren bereikbaarheid

Er zijn steeds meer verkeersbewegingen tussen bedrijventerrein De Run en de High Tech Campus. Daarom leggen wij een nieuwe, snelle en veilige fietsverbinding aan in opdracht van gemeente Veldhoven. Deze nieuwe fietsverbinding zorgt voor minder autoverkeer op de wegen rond de Kempenbaan en de N2.

Zowel boven als onder de grond

De werkzaamheden zijn eind februari gestart. We vernieuwen de hoofrijbaan, verbreden het fietspad en leggen wandelstroken aan. Daarnaast voeren wij rioleringswerkzaamheden uit en vervangen de nutspartijen de kabels en leidingen. Naar verwachting kunnen fietsers vanaf begin december van het fietspad gebruikmaken.

Wethouder Jeroen Rooijakkers: ‘Een snelle en veilige fietsverbinding is belangrijk. Dat is 
niet alleen gezond, maar ook beter voor het milieu.’

Omgevingsdenken

We zorgen voor zo min mogelijk hinder tijdens onze werkzaamheden. Het is belangrijk dat industrieterrein De Run altijd bereikbaar is. Niet alleen overdag ook ’s nachts. Daarom voeren we onze werkzaamheden gefaseerd uit. Ook het achtergelegen ziekenhuis blijft bereikbaar. 
 
 

Deel op social media