BAM wint aanbesteding spooraanleg Vught Verdiept

BAM Infra Nederland gaat in opdracht van ProRail het tijdelijk spoor in Vught aanleggen en het spoor naar ’s-Hertogenbosch aanpassen. Hiermee zetten we de eerste stap in het mogelijk maken van meer treinverkeer tussen Den Bosch en Vught in de toekomst.

Integraal werk

Naast het tijdelijk spoor verzorgen we het nieuwe onderstation, relaishuis én een wisseloverloop in de spoorlijn naar Tilburg. Ook realiseren we een tijdelijke spoor- en fietsbrug, een tijdelijk station en passen we de weginfrastructuur aan.

Michel van den Munckhof, directeur BAM Infra OV: “Dit is een schitterend integraal werk voor BAM Infra Nederland. Vanuit verschillende disciplines laten wij zien wat we in huis hebben en hoe we op een duurzame en toekomstgerichte manier bouwen met veel aandacht voor de leefomgeving van de bewoners van Vught.”

Hinder beperken

Hinder voor zowel de omgeving als het treinverkeer proberen we zoveel mogelijk te beperken. Materialen voeren we daarom zoveel mogelijk aan en af via het spoor. Waar mogelijk zetten we zero emissie (spoor) materieel in. 
Ton Bierbooms, projectmanager bij ProRail: “Ik ben blij met BAM Infra Nederland als partner in dit project. Zij hebben veel ervaring met het bouwen in een omgeving waarbij de hinder zoveel mogelijk beperkt dient te worden zoals bijvoorbeeld in project HOV ’t Gooi. BAM Infra Nederland gaat de plannen de komende periode verder uitwerken. Zodra deze plannen concreet zijn, zullen wij samen met BAM Infra Nederland uiteraard bewoners hierover informeren.” 

Bouw van de verdiepte ligging

Dit project maakt onderdeel uit van het Programma Hoogfrequent Spoorvervoer (PHS). Het spoor in Vught wordt deels verdiept aangelegd. Dit komt de leefbaarheid en de veiligheid op en rond het spoor ten goede. Overwegen verdwijnen waardoor er geen wachttijd is en de hinder van de treinen wordt minder. Een flinke vooruitgang voor de bewoners in Vught. 
De start van de aanleg van het tijdelijke spoor staat gepland in 2024. Dit najaar starten we met de eerste voorbereidingen. 
Kijk voor meer informatie op www.prorail.nl/vught

Deel op social media