BAM en de Fietsersbond zetten duurzame samenwerking voort

Al bijna 10 jaar werken BAM Infra Nederland en de Fietsersbond intensief samen. Onze duurzame relatie hebben we weer voor drie jaar vastgelegd. We blijven onze krachten bundelen om meer mensen op de fiets te krijgen en houden. Dat doen we door fietsers letterlijk en figuurlijk meer ruimte te geven.

Samen voor een mooier Nederland

We bouwen al meer dan 150 jaar mee aan de infrastructuur van Nederland. Aan de weg van nu en voor de generatie erna. Samen met opdrachtgevers en partners realiseren we hiervoor duurzame, creatieve en innovatieve oplossingen. Zo geven we letterlijk vorm aan de toekomst van Nederland. Aan een mooier Nederland. Met de Fietsersbond werken we samen aan oplossingen om fietsers meer ruimte te geven. Zo hebben we fietsenstallingen met internationale allure gerealiseerd in Utrecht en op de Zuidas. En werken we samen op meerdere projecten aan een veilige, toegankelijke en aantrekkelijke fietsinfrastructuur. Het rondje Schiphol op de fiets is binnenkort zichtbaar in de Routerplanner app en op de website.

Fiets is onmisbare schakel

We werken met de Fietsersbond ook aan oplossingen om steden leefbaar, bereikbaar en veilig te houden. De fiets is daarin een onmisbare schakel. Veel gemeenten en steden willen het autoverkeer terugdringen om de luchtkwaliteit te verbeteren. Om de steden goed toegankelijk te houden of zelfs toegankelijker te maken, zijn we betrokken bij het ontwikkelen en realiseren van overstaplocaties, ook wel mobiliteitshubs genoemd. In deze hubs komen meerdere soorten van mobiliteit samen. Denk aan de (deel)fiets en het OV. Maar in de hubs kunnen mensen ook terecht voor het opladen van hun fiets, een kleine reparatie, wat te eten en drinken of het ophalen van een pakketje.

Anders inrichten van straten en wijken

Op buurt- en wijkniveau zijn we met de Fietsersbond ook actief in De Rechtvaardige Straat. Daarbij draait het anders inrichten van straten en wijken. Al jaren neemt de drukte in steden toe en dat zal komende jaren niet veranderen. De verschillende gebruikers hebben allemaal hun eigen behoeften en wensen op het gebied van mobiliteit, vitaliteit en veiligheid. Behoeftes die allemaal relevant zijn, maar waarvoor eenvoudigweg geen ruimte is om ze allemaal te vervullen als we ze op de traditionele wijze blijven benaderen. In De Rechtvaardige Straat staan veiligheid, verbinding, diversiteit en verduurzaming van mobiliteit centraal. Samen met professor Marco te Brömmelstroet zijn we een leergang gestart aan de Universiteit van Amsterdam, Urban Mobility Futures om samen met bedrijven en bewoners antwoorden te gaan vinden op een andere inrichting van straten.

Deel op social media