Samen brengen wij jongeren in beweging!

Jongeren in beweging brengen. Dat doen we in woonwijken en parken met pumptracks. Banen voor BMX’ers, fietsers en skaters. Het is onderdeel van onze duurzaamheidsstrategie waarin we willen bouwen aan een hechte samenleving en het welzijn van de mensen die daar onderdeel van zijn.

Welzijn in steden bevorderen

Vanuit BAM Infra dragen we daaraan bij vanuit het programma Mobiliteit door te investeren in het ontwikkelen van mobiliteitsoplossingen die het welzijn in steden bevorderen. Naast de pumptracks ontwikkelen we ook buurt- en wijkhubs, waarin buurtcoaches zijn opgenomen om kinderen te activeren en stimuleren te fietsen en sporten. Verder zijn we betrokken bij De rechtvaardige straat. Daarin werken we aan het inrichten van straten en wijken op zo’n manier dat de behoeften van de verschillende soorten ‘gebruikers’ even zwaar wegen. Zodat we de rijkdom van de openbare ruimte volledig benutten zonder dat de behoeften van de ene groep in de verdrukking komen en moeten wijken voor de behoeften van een andere groep.

Plezier en bewegen

Het realiseren van de pumptracks in woonwijken en parken doen we vanuit het samenwerkingsverband dat we zijn aangegaan met The Pump Factory. Zij heeft veel ervaring in het realiseren van veelzijdige, veilige en duurzame tracks. Samen geloven we erin dat de pumptracks jongeren stimuleren om te bewegen terwijl ze samen plezier hebben. Én dat ze er vaker de fiets door gaan pakken. Bovendien maakt het ze behendiger wat een positief effect heeft op het veilig deelnemen aan het verkeer.

 

Stimuleren, motiveren en faciliteren

Naast het aanleggen van de pumptracks organiseren we samen met The Pump Factory introductiecursussen en evenementen. Om de jongeren ook daadwerkelijk naar de banen te krijgen en te laten kennis maken met de pumptracks. Daarbij werken we samen met BSO’s, scholengemeenschappen en wijkorganen. Maar we organiseren bijvoorbeeld ook het Open NK Pumptrack. Stimuleren, motiveren en faciliteren.

Deel op social media