Operatie Brugrenovatie - Winnaar Infra Cobouw Award 2023

De Markbrug, waar wij onze duurzame totaalaanpak Operatie Brugrenovatie toepasten, won gisteravond de Cobouw Infra Award! Unaniem verkoos de jury het project tot winnaar. Ontzettend trots zijn we op deze erkenning. 

Slim en duurzaam renoveren

Samen met onze partners Nebest en SealteQ investeren we in een stabiele onderlinge samenwerking en een nieuw concept, puur gebaseerd op de vervanging- en renovatieopgave. Aldus de jury. Een sterke pitch overtuigde hen nog meer dat dit project de infrasector inspireert tot slim en duurzaam renoveren. Daarnaast vonden ze de basisaanpak van het project zeer duurzaam. En dat de speels ogende communicatiestrategie  volop keuze biedt aan beheerders en we verkeersgebruikers meenemen in het proces. 

Het is enorm gaaf om deze prijs in ontvangst te mogen nemen. De jury was unaniem overtuigd van onze renovatieaanpak, waarmee we de sector inspireren tot duurzaam renoveren. Felicitaties aan alle teamleden die aan ons project hebben bijgedragen!’

Nick Overkamp, conceptmanager Operatie Brugrenovatie bij BAM Infra Nederland

 

 

Operatie Brugrenovatie

De Markbrug tussen gemeenten Moerdijk en Halderberge renoveerden we duurzaam met onze totaalaanpak Operatie Brugrenovatie. Waarin we inspectie, advies, uitvoering, omgevingsmanagement en duurzaamheid integreren. Levensduurverlengende maatregelen zoals betonreparaties, een waterdichte coating en meer baseren we op drone inspecties en een 3D-model. De levensduurverlenging voerden we uit met minimale overlast en CO2 uitstoot. We werkten samen met SealteQ, Nebest en beide gemeenten in een bouwteam.

Project de Markbrug draagt bij aan de versnelling van de vervangings- en renovatieopgave door:

  • Gezamenlijk opdrachtgeverschap. Dit biedt mogelijkheden tot het vormen van portfolio’s. In het project deden Gemeente Halderberge en Gemeente Moerdijk gezamenlijk een uitvraag en namen ze samen deel aan het bouwteam.
  • De bouwteamaanpak. Dit is voor renovatieprojecten dé manier om verrassingen te voorkomen door kennis samen te brengen en risico's zo snel mogelijk bespreekbaar te maken.  Het team staat ook tijdens de uitvoering klaar om adequaat te handelen bij afwijkingen.
  • Seriematig werken. Bij ons volgende renovatieproject passen we dezelfde aanpak weer toe, en zelfs beter. We nemen de geleerde lessen mee met oog voor de context van het nieuwe project. Zo worden we steeds efficiënter en duurzamer.

Deel op social media