Nieuwe manier van stroomvoorziening: waterstofaggregaten

Recent zijn we in het bezit van twee aggregaten met een waterstofverbrandingsmotor. Deze aggregaten kunnen dienen als vervanger van de traditionele diesel versie. Deze nieuwe manier van stroomvoorziening is een volgende stap in het verminderen van onze uitstoot en het realiseren van een emissieloze bouwplaats. De elektrische energie die de aggregaten leveren, kunnen we direct gebruiken op de bouwplaats. Hiermee voorzien we ons elektrisch bouwmaterieel van stroom.

Voor het opladen van klein én groot elektrisch materieel

Het waterstofaggregaat levert 200kVA, vanuit 100 procent (groene) waterstof. Hierdoor besparen we ruim 500 kilogram CO2 en ruim 2.500 NOx per dag. Ook zijn de waterstofaggregaten te koppelen om de bouwplaats te voorzien van 400kVA. Het waterstofaggregaat kan de gehele bouwplaats, klein en groot elektrisch materieel voorzien van stroom. Zo kan hij in één nacht onze elektrische funderingsmachine met een gewicht van 105 ton volledig opladen. Via een speciaal ontwikkeld schakel- en besturingspaneel is een container met waterstof op een veilige manier aan het aggregaat gekoppeld. Onze waterstofaggregaten zijn ontwikkeld door Koninklijke Van Twist, waarmee we ook de asfaltspreidmachine op waterstof hebben ontwikkeld.

Blijven verduurzamen

Continu kijken we naar mogelijkheden hoe we verder kunnen verduurzamen. In de transitie van diesel naar alternatieve energiebronnen zien we een rol weggelegd voor het toepassen van waterstof. Op het gebied van het produceren en distribueren van waterstof zijn er talloze ontwikkelingen in gang. Wij willen bij deze ontwikkelingen betrokken zijn en voorop lopen. Door de aanschaf van de waterstofaggregaten doen we weer nieuwe ervaring op met het toepassen van waterstof in de bouw. 
 

waterstofaggregaat.jpg

Deel op social media