Groote Wielenplas nu één grote plas

Groote Wielenplas nu één grote plas

Momenteel bouwen we in opdracht van gemeente ’s-Hertogenbosch een nieuwe brug over de Groote Wielenplas. Deze brug verbindt het zuidelijke deel van De Groote Wielen met het centrum aan de noordkant. Het zand onder de brug is weggegraven, waardoor de Groote Wielenplas nu één grote plas is.

Startschot eerste officiële vaartocht

Samen met wethouder Roy Geers gaf Eric van Avendonk, regiodirecteur bij BAM Infra Regionaal op de Groote Wielenbrug op vrijdag 30 september het startschot voor de eerste officiële vaarttocht. Komende maand werken we nog aan de brug, de berging onder de brug en de aanlegsteigers. Naar verwachting is het gehele werk in november 2022 klaar.

Wethouder Roy Geers: ‘Met het uitbreiden van de Groote Wielenplas creëren we nog meer recreatiemogelijkheden voor bewoners.’

Duurzaam bouwen

Samen met gemeente ’s-Hertogenbosch werken we aan dit duurzame project. Waarbij we zorgen voor minder CO2-uitstoot, minder gebruik van primaire grondstoffen, elektrisch materieel inzetten en zorgvuldig omgaan met het afval.

Eric van Avendonk, regiodirecteur bij BAM Infra Regionaal: ‘We hebben ons maximaal ingezet om de mooiste fietsbrug op een circulaire wijze te realiseren.’

Deel op social media