Stiller en schoner asfalteren middenin Amsterdam

Stiller en schoner asfalteren middenin Amsterdam

Na haar eerste meters op de A35 heeft ze ook haar eerste meters afgelegd binnen de bebouwde kom in Amsterdam. Onze elektrische asfaltspreidmachine zorgt niet alleen voor minder geluidsoverlast. Ook heeft deze elektrische variant geen uitstoot. Wat zeker in de binnenstad enorm van belang is. 

Zo duurzaam mogelijk

Niet alleen wij willen verduurzamen. Ook gemeente Amsterdam heeft deze ambitie. Continu zoeken we daarom naar mogelijkheden om nog verder te verduurzamen. Dit doen we onder andere door te investeren in duurzaam materieel. De elektrische asfaltspreidmachine zorgt voor een besparing van zo’n 150 liter diesel per draaidag van acht uur. Dit komt neer op een reductie van ruim 93.000 kilogram CO₂ en 115.000 gram stikstofoxide op jaarbasis.

Middenin Amsterdam

Op 30 juni hebben we onze elektrische asfaltspreidmachine  ingezet bij een opdracht voor gemeente Amsterdam. Waarbij we van begin april tot en met eind september de Eerste Constantijn Huygensstraat/Van Baerlestraat tussen de Overtoom en de Jan Luijkenstraat vernieuwen. Hierbij verbeteren we de verkeersveiligheid voor fietsers en auto’s.

Wil je meer lezen over onze duurzame oplossingen en initiatieven? Bekijk onze duurzaamheidspagina.

 

 

Deel op social media