Utrechtsebaan gaat weer open

Utrechtsebaan gaat weer open

Goed nieuws voor alle weggebruikers. In de nacht van vrijdag op zaterdag 25 juni gaat de Utrechtsebaan (A12) weer open voor al het verkeer. Al kon men altijd de stad in, nu is de weg ook weer open om de stad te verlaten. De werkzaamheden aan de weg zijn zo goed als afgerond op nog enkele afrondende werkzaamheden na, die worden in de loop van dit jaar aangepakt.

Den Haag groeit en om te zorgen dat de stad goed en veilig bereikbaar blijft, kreeg de Utrechtsebaan een grote onderhoudsbeurt. Dat was geen gemakkelijke klus. Door de verdiepte ligging van de weg ligt het asfalt in een betonnen bak. BAM Infra Nederland heeft deze betonnen ondergrond en wanden inmiddels gerenoveerd en ook de middenberm en het asfalt zijn vernieuwd.

Koen van Leeuwen, projectleider BAM Infra Nederland: ‘Bij een renovatieproject weet je nooit goed wat je tegen kan komen. Hierdoor loop je tegen zaken aan die we aan de voorkant niet hadden kunnen voorzien en die hun weerslag hadden op het ontwerp en de planning. Door de tijdsdruk om de belangrijkste toegangsweg tot Den Haag zo snel als mogelijk weer open te stellen voor verkeer, is het zaak om deze uitdagingen snel en constructief te bespreken met de opdrachtgever om samen tot de beste oplossing te komen voor het project. Gelukkig was de betrokkenheid van iedereen om er samen een succes van te maken groot. Ik ben enorm trots op de wereldprestatie die het team afgelopen maanden heeft neergezet’.

In totaal duurde de renovatie van de Utrechtsebaan ruim vijf maanden. De gemeente vond het belangrijk om Den Haag en Scheveningen bereikbaar te houden. Daarom kon het verkeer altijd via de Utrechtsebaan de stad in. Het verkeer de stad uit werd onder andere omgeleid via de Rotterdamsebaan.

Afrondende werkzaamheden

Weggebruikers die de komende tijd over de weg rijden, zullen zien dat nog niet alle onderdelen van de weg volledig zijn afgewerkt. Zo hebben nog niet alle wanden de nieuwe lichte coating gekregen en ook afrit 3 moet nog onder handen genomen worden. Omdat deze openstaande taken geen gevolgen hebben voor de veiligheid van de weggebruikers, hecht de gemeente er veel waarde aan om de weg nu te openen en de restpunten in de loop van het jaar af te ronden.

Het eerste restpunt gaan we direct de komende twee weken aanpakken. Tot en met half juli wordt in de doordeweekse nachten één rijstrook van de Utrechtsebaan afgesloten. Het verkeer ondervindt ’s nachts minimale hinder van het werk.

 

Meer weten over dit project

Deel op social media