Emissieloos graven langs de A22

Emissieloos graven langs de A22

We verduurzamen de huidige, traditionele verlichting langs de A22 en vervangen deze door LED verlichting. En dat doen we op een duurzame manier: met onze elektrische graafmachine. Onze onderaannemer laten we ook kennismaken met dit materieel. Zo verduurzamen we niet alleen ons eigen werk, maar ook de keten.

Tussen de knooppunten Velsen en Beverwijk vernieuwen we voor Rijkswaterstaat de verlichting. Op een traject van zo’n 6 km vervangen we naast ongeveer 300 lichtmasten alle kasten, kabels, en armaturen. Samen met onderaannemer Aantjes brengen we in kaart hoe het is om een elektrische graafmachine in praktijk in te zetten én wat we kunnen doen om dit verder te optimaliseren.  

Besparing van CO2 en stikstofoxide

De elektrische graafmachine zorgt voor een besparing van zo’n 16,6 liter diesel per draaidag van acht uur. Dit komt neer op een reductie van ruim 8.192 kilogram CO2 en 118.800 gram stikstofoxide op jaarbasis. Naast de emissievoordelen maakt de elektrische graafmachine aanzienlijk minder geluid dan dieselmachines. Met opgeladen accu is de elektrische graafmachine een volledige werkdag inzetbaar.

Samen verduurzamen

Verduurzamen zit in ons DNA. We helpen klanten met duurzame oplossingen. En dat doen we graag op een duurzame manier. Met bijvoorbeeld de inzet van elektrisch materieel. Om ook de keten te verduurzamen, laten we onze onderaannemers ook kennismaken met dit materieel.

Lees meer over onze duurzame oplossingen en initiatieven op de duurzaamheidspagina.

Deel op social media