Elektrische asfaltspreidmachine ingezet tijdens duurzame reconstructie N395

Elektrische asfaltspreidmachine ingezet tijdens duurzame reconstructie N395

Bij de werkzaamheden aan de N395 tussen Hilvarenbeek en Oirschot hebben we deze week onze elektrische asfaltspreidmachine ingezet. Voor het allereerst in de provincie Noord-Brabant. Gedeputeerde Suzanne Otters van mobiliteit, organisatie en Europese programma’s en Eric van Avendonk, regiodirecteur bij BAM Infra Nederland, waren er onder andere bij aanwezig.

Duurzaamheid

Al bij de aanbesteding van de reconstructie besteedde de provincie Noord-Brabant specifiek aandacht aan een duurzame uitvoering van het project. Naast de elektrische asfaltspreidmachine zetten we nog meer elektrisch materieel in bij de reconstructie van de N395, zoals een elektrische wals en elektrische kranen. Ook passen we duurzame asfaltmengsels toe en plaatsen we een duurzame, houten geleiderails: de Compact Ecorail. En we leggen als proef een zonnefietspad aan waar de zonnepanelen op het fietspad energie opwekken.

 

Emissieloze bouwplaats

Wij delen de duurzame ambitie met de provincie. Zo zetten we stappen om de uitstoot van CO2 en stikstof zoveel mogelijk te reduceren. Dit alles voor een schonere en gezondere omgeving en om klimaatverandering een halt toe te roepen. We streven naar een emissieloze bouwplaats in 2026. De inzet van volledig elektrisch aangedreven materieel levert hieraan een belangrijke bijdrage.

Deel op social media