Aantrekkelijke ontmoetingsplek voor studenten TU Delft feestelijk geopend

Aantrekkelijke ontmoetingsplek voor studenten TU Delft feestelijk geopend

Op 19 mei is het Stevingebied op de campus van de TU Delft officieel geopend. Door de komst van het duurzame onderwijsgebouw Echo heeft dit gebied een flinke upgrade gekregen. Met veel meer groen en bomen, parkjes en water is deze ontmoetingsplek voor studenten een stuk aantrekkelijker gemaakt.

 

Zo min mogelijk impact op milieu

De upgrade van het Stevingebied hebben we op een duurzame manier ingevuld vanuit de doelstelling van TU Delft om in 2030 CO2 neutraal en circulair te zijn. Met zo min mogelijk impact op het milieu. In de zomer van 2020 zijn we  gestart met de werkzaamheden. In verschillende fases hebben we de onder- en bovengrond aangepakt. Ondergronds hebben we in samenwerking met BAM Energie & Water een nieuwe infrastructuur aangelegd van kabels, leidingen, riolering en andere onderdelen.

Carla Rodenburg (directeur BAM Infra Nederland) overhandigt de schaar aan Marien van der Meer (Vice President Operations TU Delft) voor de onthulling van het golfbrekerblok XblocPlus dat we op de campus hebben geplaatst naast het eerder geplaatste Xbloc

 

Aantrekkelijker en veiliger

Daarna hebben we het gebied bovengronds opnieuw ingericht met veel planten, bomen en parkjes. De wadi’s en vijvers die we hebben aangebracht zijn er om op een natuurlijke manier het water op te vangen tijdens zware regenbuien. Geleidelijk hebben we tijdens de inrichting  de parkeerplaatsen weggehaald. Parkeren is verplaatst naar het nieuwe circulaire parkeergebouw P-Sports. In mei 2022 heeft BAM Infra de werkzaamheden afgerond.

Bas de Jong, projectleider BAM Infra: ‘We hebben voor TU Delft een aantrekkelijke buitenruimte gerealiseerd waar studenten heerlijk buiten kunnen zijn en elkaar ontmoeten. Zonder auto’s, tussen het groen en veilig.’

Deel op social media