Vernieuwde oversteek van het IJ voor fietsers en voetgangers gereed

1 maart 2022
Vernieuwde oversteek van het IJ voor fietsers en voetgangers gereed

In maart 2021 sloegen wethouder en voorzitter van de Vervoerregio Amsterdam, Egbert de Vries en Henk Post, directeur bij BAM Infra Regionaal, de symbolische eerste paal. Na iets minder dan een jaar zijn de werkzaamheden afgerond en is de route van de veerpont verplaatst. Op 28 februari openden wethouders De Vries en Slegers officieel het plein.

Betere oversteek voor fietsers en voetgangers

Tot 28 februari 2022 maakt het IJpleinveer vanaf het Centraal Station nog een ruime bocht naar het IJplein in Noord. Dat kan beter en sneller. Daarom is de route van de veerpont tussen het station en het IJplein naar De Ruijterkade Oost verplaatst. In opdracht van gemeente Amsterdam verwijderden we de oude fiets- en voetgangersbrug. We plaatsten een nieuwe, bredere brug bij De Ruijterkade Oost. Ook hebben we de kade uitgebreid met twee nieuwe opstapplaatsen voor voetgangers en fietsers en voorbereid om als afmeerplaats voor de veerpont te dienen. De werkzaamheden voerden we bijna allemaal uit vanaf het water voor minimale hinder van het verkeer.   

Pontaanlanding IJpleinveer maakt onderdeel uit van de eerste stap van de realisatie van het programma ‘Sprong over het IJ’ voor een betere verbinding tussen de stad en Amsterdam Noord. 

Deel op social media