Alle bedrijfsonderdelen op trede 4 of 5 Veiligheidsladder

15 maart 2022
Alle bedrijfsonderdelen op trede 4 of 5 Veiligheidsladder

BAM Infra Nederland heeft na de Veiligheidsladder-audits van Kiwa het Materieelbedrijf in trede 3 en verder al haar bedrijfsonderdelen op trede 4 of 5. Een resultaat waar wij trots op zijn, omdat niets belangrijker is dan dat onze mensen aan het einde van hun werkdag of -nacht weer veilig thuiskomen.

Verschuiving van trede 3 naar 4

Maar liefst vijf bedrijfsonderdelen hebben de stap gezet van trede 3 naar 4: Infra Projecten (IP), Funderingstechniek, Infra Asset Management en Wegen en Verkeerstechniek (beide Regionaal). Eerder hadden Civiel en Infraconsult dat niveau al behaald. Zij hebben dat hoge niveau ook na de audits weten te behouden.

Topprestatie Rail, Spoorsekabels en DLP

De bedrijfsonderdelen Rail, Spoorsekabels en DLP (bodem) staan samen stevig bovenaan de Veiligheidsladder op de hoogste trede, trede 5. In de sport hoor je vaak dat de top bereiken moeilijk is, maar er blijven nog moeilijker. Wat dat betreft dus nog steeds een enorm knappe prestatie van deze drie bedrijfsonderdelen.

Kommer den Uil, directeur SHEQ (Safety, Health, Environment, Quality) binnen de divisie Nederland: “Veiligheid is in mijn ogen een goede graadmeter om te zien hoe gezond een bedrijf is. Je wilt toch na je werk weer veilig thuiskomen? Daarom werken we hard om de organisatie te ondersteunen op dit vlak. Je ziet dat het bij de hogere tredes op de Veiligheidsladder met name over gedrag gaat. Elkaar aanspreken op onveilig handelen en jezelf durven te uiten als jij ergens aan twijfelt. Dat is veel moeilijker dan zorgen voor de juiste processen en middelen om veilig te kunnen werken. Dat maakt onze prestatie ook zo bijzonder!”

Deel op social media