Treinstation Schiphol Airport voorbereiden op reizigersgroei

17 februari 2022
Treinstation Schiphol Airport voorbereiden op reizigersgroei

We gaan het treinstation Schiphol Airport voor ProRail aanpassen waarbij we de trappen, hellingbanen en roltrappen (stijgpunten) aanpakken. Naar verwachting starten we in het voorjaar van 2023. Deze verbouwing is noodzakelijk om de verwachte dertig procent reizigersgroei aan te kunnen in 2030.

Henk Post: 'We zijn blij dat we onze jarenlange relatie met ProRail en Schiphol verder voortzetten met dit project. Dit vormt een stevige basis voor deze uitdagende klus. Op basis van onze nauwe samenwerking en ervaring zijn we met elkaar in staat tot het beste resultaat te komen. Dit alles voor een mooier Schiphol.'

Verbouwing van het treinstation

Wij pakken de trappen, hellingbanen en roltrappen die van de treinperrons naar Schiphol Plaza leiden aan. De hellingbanen vervangen we door vaste trappen en de bestaande en nieuwe trappen verbreden we. Ook maken we van smalle roltrappen brede roltrappen. Er komen brandweringen rondom de (rol)trappen en hellingbanen. En de bestaande liften en technische ruimten passen we aan.

Harro Homan, regiodirecteur Randstad Noord van ProRail: 'Met deze werkzaamheden maken we station Schiphol Airport een aangenamere en veiligere plek. Het station kent momenteel periodes van topdrukte, waarbij de perrons erg vol raken met reizigers. Dat is na deze aanpassingen verleden tijd.'

Comfortabel en veilig vervoersknooppunt

Het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat, gemeente Haarlemmermeer, de Vervoerregio Amsterdam, NS, ProRail en Schiphol hebben de handen ineen geslagen en verschillende oplossingen onderzocht. Om er zo voor te zorgen dat Schiphol Airport een comfortabel en veilig vervoersknooppunt blijft voor reizigers. Het eerste concrete resultaat van de studies en de samenwerking is de verbouwing van het treinstation.

 

Fotografie: Gerrit Serné

Deel op social media