Eerste elektrische asfalt warmhoud container ingezet

Eerste elektrische asfalt warmhoud container ingezet

We hebben de eerste elektrisch aangedreven asfalt warmhoud container, de Hotbox, in gebruik genomen. Deze machine is onderdeel van de volledig emissieloze asfaltset waar we naar streven. De Hotbox hebben we voor het eerst ingezet bij het asfaltonderhoud in de gemeente Den Haag.

Geen CO2-uitstoot

De asfaltcontainer met dieselmotor is door Van der Spek Vianen vervangen door een elektrische aandrijving. Op het accupakket kan zij ruim twee werkdagen draaien. Door het laadvermogen van de container van 15 ton kunnen we een productiedag draaien zonder bijladen. Hierdoor kunnen we asfalt repareren zonder dat we de container tussendoor moeten bijvullen bij de asfaltcentrale. De Hotbox is ook voorzien van een elektrisch verwarmde emulsietank met sproei-inrichting, waardoor we geen andere machine in hoeven te zetten voor het aanbrengen van de kleeflaag.

Besparing van 150 liter diesel per dag

Dit voorjaar krijgen we ook een waterstof aangedreven trekker geleverd. Samen met de Hotbox kunnen we volledig emissieloos asfaltreparaties uitvoeren. Met de inzet van beide machines besparen we zo’n 150 liter diesel per dag. Dit heeft een gunstig effect op de omgeving en is ook beter voor onze medewerkers die met deze machines werken.

Volledig emissieloze asfaltset

De Hotbox is onderdeel van de eerste volledig emissieloze asfaltset. We streven ernaar deze set medio 2022 op de weg te hebben staan. Samen met partners en opdrachtgevers realiseren we deze duurzaamheidsdoelstelling. In januari hadden we de primeur van de elektrische asfaltspreidmachine. En in 2020 hebben we de eerste elektrische wals in gebruik genomen

 

 

Deel op social media