Duurzame reconstructie N395 afgerond

Duurzame reconstructie N395 afgerond

De provinciale weg N395 tussen Hilvarenbeek en Oirschot is open voor verkeer. Op donderdagmiddag 8 december 2022 is de weg officieel geopend. De voorbereidingen vanuit provincie Noord-Brabant voor de reconstructie en vernieuwing van de provinciale weg startten in 2013. Nu hebben we de werkzaamheden aan de weg na ruim twee jaar afgerond. De weg hebben we veiliger gemaakt voor weggebruikers. En leefbaarder voor de inwoners van de omliggende dorpen.

N395 officieel geopend

Op donderdagmiddag 8 december openden Eric van Avendonk, regiodirecteur bij BAM Infra Regionaal, gedeputeerde Suzanne Otters - Bruijnen van provincie Noord-Brabant en wethouders Ad van Beek  van gemeente Oirschot en Esther Langens van gemeente Hilvarenbeek de nieuwe provinciale weg tussen Hilvarenbeek en Oirschot. Op het viaduct schoven zij gezamenlijk de bouwhekken opzij, waardoor de nieuw aangelegde kluifrotonde bij Hilvarenbeek zichtbaar werd. Daarmee was de officiële opening een feit.  

Sneller en veiliger

Enerzijds wilde de provincie de doorstroming van het verkeer bevorderen, anderzijds moest de weg ook toegankelijk en veilig zijn voor de omwonenden. In opdracht van provincie Noord-Brabant werkten we aan een betere doorstroming voor het verkeer, veiligere oversteekplaatsen en meer groen. Door het gebruik van stil asfalt verminderen we de geluidshinder van de weg.  

Duurzaam en boordevol innovaties

De provincie wilde de reconstructie van de N395 op een zo duurzaam mogelijke manier realiseren. We hebben verschillende duurzame innovaties toegepast op het project. Zo hebben we elektrische bouwmachines ingezet, waaronder onze elektrische wals en elektrische asfaltspreidmachine. Daarnaast hebben we duurzame verkeersborden geplaatst van hennep en rijstvlies. Ook legden we een fietspad aan met zonnepanelen erin en plaatsten we onze innovatieve geleiderails: Compact Ecorail.  
 

Suzanne Otters-Bruinen: 'De prachtige kluifrotonde waar we nu vanaf dit viaduct bovenop kijken, is een goed voorbeeld van de verbeterde veiligheid. Op dit punt kruisen twee provinciale wegen elkaar. Met een knap staaltje infrastructuur is er een dubbele rotonde aangelegd, waardoor de verkeerssituatie op het kruispunt veel veiliger is geworden.'

Deel op social media