Veiliger en meer ruimte voor fietsers en voetgangers in de zuidelijke Ferdinand Bolstraat en het Cornelis Troostplein

Veiliger en meer ruimte voor fietsers en voetgangers in de zuidelijke Ferdinand Bolstraat en het Cornelis Troostplein

Samen met gemeente Amsterdam hebben we op 23 november de herinrichting van de zuidelijke Ferdinand Bolstraat en Cornelis Troostplein feestelijk afgerond. Met het planten van nieuwe bomen is het laatste deel van de Rode Loper klaar.

Herinrichting voor meer veiligheid én groen

Het zuidelijke deel van de Ferdinand Bolstraat en het Cornelis Troostplein hebben we als onderdeel van de Rode Loper en de samenwerkingsovereenkomst Verhardingen (SOK), opnieuw ingericht. De Rode Loper is een project van de gemeente Amsterdam met als doel om na de aanleg van de metrotunnels voor de Noord/Zuidlijn de straten er boven een nieuwe inrichting te geven.

Fotobijschrift: Marcel Bouman (projectleider van gemeente Amsterdam) en Rocco Piers (stadsdeelbestuurder van stadsdeel Zuid) planten de eerste boom

 

Van september 2021 tot en met oktober 2022 hebben we een groot deel van de stoep, de weg en het tramspoor vernieuwd. Tegelijkertijd hebben we de riolering, kabels en leidingen vervangen. Met de nieuwe inrichting hebben fietsers en voetgangers meer ruimte gekregen, stroomt het openbaar vervoer beter door en hebben we de verkeersveiligheid verbeterd. Het Cornelis Troostplein hebben we groter gemaakt met meer aandacht voor groen en een zit- en speelgelegenheid. De al aanwezige bomen op het Cornelis Troostplein hebben nieuwe voedselrijke grond gekregen in samenwerking met Donkergroen.

 

Fotografie: Richard Mouw Fotografie

Deel op social media