Startsein grootschalige project emissieloos uitgevoerd in Nunspeet 

Startsein grootschalige project emissieloos uitgevoerd in Nunspeet 

De handtekeningen zijn gezet. Daarmee is het startsein gegeven voor het grootschalige project dat we met emissieloos bouwmaterieel uit gaan voeren in Nunspeet. Voor gemeente Nunspeet gaan we de herinrichting van de openbare ruimte uitvoeren rondom het stationsgebied. De gemeente gaat de gelijkvloerse spoorwegovergang in de Elspeterweg opheffen en vervangen door een onderdoorgang voor fietsers en voetgangers en toegang tot het perron. 

Officieel tekenmoment

Op 17 november hebben Fred-Jan Moll, regiodirecteur bij BAM Infra Nederland en wethouder Mark van de Bunte van gemeente Nunspeet hun handtekeningen gezet onder het contract. We zijn inmiddels gestart met de voorbereidingen van dit bijzondere project dat in totaal maar liefst vier jaar duurt. 

Emissieloze verwerking

Vanaf januari 2023 starten we met uitvoering van de werkzaamheden en dat doen we emissieloos met elektrisch bouwmaterieel. Hierbij zetten we onder meer onze emissieloze asfaltset in. Deze duurzame asfaltset bestaat uit de elektrische wals, elektrische asfaltspreidmachine, elektrische tandemwals, elektrische kleine wals, elektrische keet en onze nieuwste aanwinst die we eind van het jaar verwachten: de hybride kleefauto. Ook onze asfaltspreidmachine met waterstofverbrandingsmotor zal haar dienst bewijzen op het project. 

Duurzaamheid binnen BAM

Dit emissieloze project voor gemeente Nunspeet sluit naadloos aan op de duurzaamheidsstrategie van BAM. Daarin kijken we continu naar mogelijkheden voor een positieve milieu-impact. Samen met opdrachtgevers realiseren we duurzaamheidsdoelstellingen door creatieve en innovatieve oplossingen te bieden.  
Foto: Fred-Jan Moll, regiodirecteur bij BAM Infra Nederland (links) en

|wethouder Mark van de Bunte van gemeente Nunspeet (rechts)

Deel op social media