Woltman 90DR-e klaar voor testfase

Woltman 90DR-e klaar voor testfase

Begin van het jaar zijn we samen met Woltman Piling & Drilling Rigs gestart aan de bouw van een volledig elektrische funderingsmachine: Woltman 90DR-e. Deze machine is klaar voor een nieuwe, zeer belangrijke stap: de testfase.

De testfase

De Woltman 90DR-e is de eerste elektrische funderingskraan in Nederland. We willen er zeker van zijn dat deze kraan naar behoren werkt, daarom plannen we een uitgebreide testfase in. Tijdens deze testfase optimaliseren we de software van de twee accupakketten. En stemmen we de batterijen op elkaar af, zodat ze onder alle omstandigheden veilig gebruikt kunnen worden. Daarnaast testen we het hart van de kraan: het functioneren van de elektromotoren. 

 

Zero-emissie boorkraan in zwaarste segment

De nieuwe Woltman 90DR-e heeft een gewicht van 105 ton. Opgebouwd is deze boorkraan zo’n 36 meter hoog, 10 meter lang en 5 meter breed. Op een ingebouwd accupakket kan de kraan manoeuvreren. Een groot batterijpakket achterop drijft de boormachine aan. Op 1,2 megawattuur aan batterijcapaciteit draait hij volledig elektrisch. 

Invulling aan duurzaamheidsstrategie

Zowel bij ons als bij de Dieseko Group, waar Woltman onderdeel van is, is duurzaamheid één van de centrale thema’s in de strategie. Samen investeren we in een duurzame en schone toekomst. 

 

 

Deel op social media