Werkzaamheden aan N264 Uden-Volkel gestart

Werkzaamheden aan N264 Uden-Volkel gestart

Op de foto van links naar rechts: Harold van den Broek, Suzanne Otters-Bruijnen en Eric van Avendonk

Op maandag 10 oktober zijn we gestart met de werkzaamheden aan de N264 Uden-Volkel. In opdracht van provincie Noord-Brabant werken we, samen met gemeente Uden, aan het verbeteren van de doorstroming en de leefbaarheid nabij de N264.

Feestelijke starthandeling

Op het parkeerterrein van RKSV Volkel vond op maandag 10 oktober de starthandeling plaats. Gedeputeerde Suzanne Otters-Bruijnen, wethouder Harold van den Broek van gemeente Maashorst en Eric van Avendonk, regiodirecteur bij BAM Infra Regionaal lieten gezamenlijk drie spandoeken naar beneden rollen als startsein om de werkzaamheden aan te kondigen.

Renovatie tunnel Nieuwstraat

We zijn gestart met de renovatie van tunnel Nieuwstraat. De tunnel heeft te kampen met lekkages. Hierdoor kan er water in de tunnel blijven staan. Zeker in de winterperiode kan dit voor gevaarlijke situaties zorgen als dit water opvriest. Om die reden gaan we snel aan de slag met de renovatie voor de winterperiode. Van de tunnel maken we vervolgens een fietsstraat. De deklaag van de straat voorzien we van een nieuwe asfaltlaag. Autoverkeer blijft welkom in de straat, maar is er wel te gast. In zeven weken tijd voeren we de werkzaamheden uit.

Kruispunten met intelligente verkeersregelinstallaties  

In januari worden er bomen gekapt voor het starten aan de werkzaamheden van de N264. We wijzigen drie rotondes in kruispunten met intelligente verkeersregelinstallaties, oftewel iVRI's. Op basis van verzamelde voertuigdata kunnen we kruispunten efficiënter regelen. Daarnaast vervangen we het asfalt door geluidsreducerend asfalt.

 

 

Deel op social media