Werkzaamheden Utrechtsebaan (A12) van start

Werkzaamheden Utrechtsebaan (A12) van start

De Utrechtsebaan is toe aan vernieuwing. Daarom gaan wij in opdracht van gemeente Den Haag deze belangrijke toegangsweg renoveren door het beton te herstellen, nieuw asfalt aan te brengen en de geleiderail te vervangen door een betonnen barrier.

Maandag 17 januari start de renovatie van de Utrechtsebaan. Vanaf dat moment is de weg tot en met mei 2022 afgesloten voor het verkeer in de richting van het Prins Clausplein. Het verkeer de stad in, richting Den Haag centrum en Scheveningen kan in die periode doorgaans wel gebruik blijven maken van de weg. Het hele weekend ervoor was de weg in beide richtingen afgesloten vanwege het inrichten van de verkeersmaatregelen. De werkzaamheden vinden plaats op het weggedeelte tussen de kruising met de Zuid Hollandlaan (S101) en de toe- en afrit 3 ‘Bezuidenhout’.

Nut en noodzaak

De Utrechtsebaan is het verdiept aangelegde stuk rijksweg van de A12 en loopt tussen de Zuid-Hollandlaan en de gemeentegrens bij Voorburg. Hoewel het een A-weg is, is dit stuk in beheer van de gemeente Den Haag. Dagelijks rijden ruim 60.000 auto’s over deze belangrijke toegangsweg van en naar het centrum van Den Haag. De verdiepte weg is aangelegd in de jaren 1970 en toe aan groot onderhoud. Om te zorgen dat Den Haag goed en veilig bereikbaar blijft, knappen wij de Utrechtsebaan op.

Door de verdiepte ligging van de Utrechtsebaan is het asfalt aangelegd in een betonnen bak. De betonnen ondergrond en wanden zijn inmiddels zo’n 50 jaar oud en hebben onderhoud nodig. Als deze werkzaamheden klaar zijn, is de weg de komende tientallen jaren weer goed en veilig te gebruiken. 

Onze aanpak

Het opknappen van de Utrechtsebaan gebeurt in beide rijrichtingen. Als eerst zijn de rijstroken in de rijrichting naar Den Haag aan de beurt. Zestien weken lang is de Utrechtsebaan in totaal afgesloten voor het verkeer de stad uit, in de richting van het Prins Clausplein. Het verkeer de stad in, richting Den Haag centrum en Scheveningen kan in die periode gebruik blijven maken van de weg, behalve tijdens enkele weekendafsluitingen. Het werk leveren we in mei 2022 op.

Na enkele nachten waarin inspecties van de wanden zijn gedaan om precies te bepalen welke herstelwerkzaamheden nodig zijn, knappen we nu de betonnen wanden en vloeren op, krijgt het wegdek nieuw asfalt en vervangen we de geleiderails door betonnen barriers.

 

Deel op social media