BAM Infra wint aanbesteding Heerenveen Beter Bereikbaar fase 2

21 januari 2022
Rotonde

Aansluiting op de A32 bij Heerenveen-Centrum

De gemeente Heerenveen heeft ons de opdracht verleend voor fase 2 van Heerenveen Beter Bereikbaar. Fase 2 is het aanpassen van de Oranje Nassaulaan, de op- en afrit 11 Heerenveen-Oranjewoud en de kruising van de Oranje Nassaulaan met de Burgemeester Falkenaweg.

Bouwteam

De opdracht bestaat uit twee delen. Het eerste deel is de zogenaamde bouwteamfase. Hierin werken we samen met het projectbureau Heerenveen Beter Bereikbaar aan het uitwerken van het verkeerskundige ontwerp tot een uitvoeringsontwerp. Daarbij gaat veel aandacht uit naar het zo veel mogelijk beperken van de hinder tijdens de bouw. De bouwteamfase duurt ongeveer één jaar. In het tweede deel krijgen we een vervolgopdracht aangeboden om het werk uit te voeren voor een vooraf afgesproken prijs. De werkzaamheden zelf starten vervolgens naar verwachting in het voorjaar van 2023.

Wethouder Jaap van Veen: ‘BAM heeft de werkzaamheden rondom de afrit Heerenveen-Centrum en de K R Poststraat naar volle tevredenheid uitgevoerd. We hebben er daarom alle vertrouwen in dat BAM ook van de Oranje Nassualaan en de Burgemeester Falkenaweg een succes zal maken.’

Vlot & veilig de A32 op en af

Het ‘Project Heerenveen Beter Bereikbaar’ is een samenwerking van de gemeente Heerenveen, de provincie Fryslân en Rijkswaterstaat. Heerenveen kent een grote verkeersdrukte in de ochtend- en avondspits. Om de verkeerssituatie vlotter en veiliger te maken, werden eerder de op- en afritten van de A32 naar de K.R. Poststraat al verbeterd. In 2023 worden ook de op- en afritten van afrit 11, de Oranje Nassaulaan en de kruising met de Burgemeester Falkenaweg aangepast. Gemeente Heerenveen, provincie Fryslân en Rijkswaterstaat hebben hiervoor samen met bewoners een plan bedacht.

Bron: gemeente Heerenveen

Deel op social media