Verbetering fietspad Klundert van start

21 juli 2021
Verbetering fietspad Klundert van start

Deze week zijn wij gestart met de vernieuwing en verbreding van het fietspad tussen Klundert en Zevenbergen. We werken in de bouwvak, zodat het fietspad aan het eind van de zomervakantie gereed is.

Het fietspad langs de Zevenbergseweg tussen Klundert en Zevenbergen is hoognodig aan vervanging toe.

Wethouder Jack van Dorst: “Dit is een belangrijke route: voor recreatieve fietsers en mensen die voor een boodschap gaan, maar zeker ook voor scholieren. Daarom wachten we niet op de aanleg van de Randweg Klundert. We pakken dit fietspad deze zomervakantie aan, zodat de jeugd en alle andere gebruikers van deze route straks weer veilig de weg op kunnen.”

Breder en twee richtingen

De nieuwe fietsverbinding komt aan de noordzijde van de Zevenbergseweg en heeft een breedte van 3,5 meter. Het huidige fietspad aan de zuidzijde van de Zevenbergseweg vervalt en er komt een tweezijdig fietspad voor in de plaats.

Fietsroute blijft intact

Omdat de Zevenbergseweg een belangrijke route is voor fietsers, houden we de fietsverbinding tijdens de werkzaamheden intact. Nabij de bebouwde kom van Klundert komen tijdelijke verkeerslichten die het fiets- en autoverkeer regelen. Voor auto’s gaat de weg in augustus naar verwachting twee weken dicht en is er een omleidingsroute. De bus blijft wel dezelfde route rijden.

Goed voorbereid

Bij het ontwerp van het fietspad is rekening gehouden met de toekomstige Randweg Klundert. Op die manier voorkomen we dat we het fietspad weer moeten aanpassen als in een later stadium de randweg wordt aangelegd.

 
Bron: gemeente Moerdijk 

Deel op social media