BAM Telecom en Open Dutch Fiber sluiten raamovereenkomst voor glasvezelnetwerken

15 juli 2021
BAM Telecom en Open Dutch Fiber sluiten raamovereenkomst voor glasvezelnetwerken

Zwammerdam, 15 juli 2021 - Open Dutch Fiber en BAM Telecom hebben een raamovereenkomst gesloten voor ontwerp, aanleg en onderhoud van 'Fiber to the Home'-netwerken in stedelijke gebieden in Nederland. De overeenkomst heeft een looptijd van 5,5 jaar. Het eerste project betreft de aanleg van een 'Fiber to the Home'-netwerk in Haarlem voor circa 28.000 huishoudens.

Michael Griffioen, ceo Open Dutch Fiber: ‘We werken met onze partners aan de aansluiting van meer dan een miljoen Nederlandse huishoudens in stedelijke gebieden op een betrouwbaar glasvezelnet. Om deze opgave te realiseren, selecteren we zorgvuldig onze partners. Daarin hebben we nu weer een mijlpaal bereikt. We zijn trots dat we een raamovereenkomst hebben getekend met BAM Telecom, een gerenommeerd bouwbedrijf met een sterke reputatie. We kijken uit naar een langdurig en zeer productief partnerschap.’

Jeroen Wijnen, directeur BAM Telecom: 'We zijn zeer verheugd samen met Open Dutch Fiber te werken aan de invulling van deze opgave. Met de integrale kennis van BAM in binnenstedelijke gebiedsontwikkeling kunnen wij een belangrijke bijdrage leveren aan het succesvol uitrollen van 'Fiber to the Home' door Open Dutch Fiber. Deze stap sluit naadloos aan op BAM’s strategische agenda, waarin partnerships, langjarige samenwerkingen en lifecycle solutions centraal staan.'

Glasvezelnetwerk Haarlem

De planning is in september te starten met de aanleg van het supersnelle glasvezelnetwerk in Haarlem. Eind 2022 kunnen alle aangesloten huishoudens gebruik maken van het netwerk. 

Nadere informatie: BAM Telecom, Bart Hogenbosch, bart.hogenbosch@bam.com, 06-20412661.

Deel op social media