Werkzaamheden N395 van start

17 juni 2021
Werkzaamheden N395 van start

De herinrichting van de provinciale weg N395 tussen Hilvarenbeek en Oirschot is van start gegaan. De aanpassingen verbeteren de veiligheid en leefbaarheid in de dorpen rond de N395. Daarnaast verbindt de nieuwe weg en omgeving het dorp en haar inwoners beter. De reconstructie van en onderhoud aan de weg duurt tot eind 2022.

Starthandeling

Gedeputeerde Christophe van der Maat, wethouders Ted van de Loo (Hilvarenbeek) en Ad van Beek (Oirschot) en Eric van Avendonk, directeur bij BAM Infra Regionaal gaven op donderdag 17 juni het startsein voor het herinrichten van de provinciale weg. De eerste werkzaamheden zijn de aanleg van de nieuwe rotonde in Hilvarenbeek en het stuk tussen Hilvarenbeek en Diessen.

Verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid

In opdracht van de provincie Noord-Brabant leggen wij rotondes aan, plaatsen we verkeerslichten en verbeteren we de oversteekbaarheid in de dorpen. Mogelijk verbreden we de fietspaden en vergroenen we de openbare ruimte. Ook de aansluitingen van de N395 op de N269 (Hilvarenbeek), de A58 (Oirschot) en Industrieterrein De Scheper en Wintelresedijk passen we aan.

Gebruik stil asfalt en minder CO2-uitstoot

Voor het hele traject gebruiken we stil asfalt. De provincie heeft daarnaast eerder al 235.000 euro extra beschikbaar gesteld om het kappen van 185 bomen te compenseren. Een deel van het gekapte hout gebruiken ze voor bankjes langs de route om de landelijke uitstraling te behouden. Ons materieel bevat minimaal stage IV motoren en rijdt op HVO biobrandstof. Door inzet van ons duurzaam materieel en gebruik te maken van andere materialen stoten we veel minder CO2 uit.

Zo min mogelijk hinder

De verkeersveiligheid en leefbaarheid is voor de provincie een belangrijk punt bij deze reconstructie. De werkzaamheden aan de N395 vinden plaats in verschillende fases. Om hinder van doorgaand verkeer tijdens de werkzaamheden te beperken, is een grootschalige omleidingsroute ingesteld over de A58 tussen Tilburg en Oirschot. Bestemmingsverkeer volgt een lokale omleidingsroute. Fietsers kunnen tijdens de werkzaamheden doorrijden via de huidige routes.

 

Eric van Avendonk: 'Met de aanpak van onze werkzaamheden denken we vanuit de omgeving en niet vanuit de techniek. En bij die aanpak staat veiligheid op nummer één. Zo pakken we de minst veilige locaties als eerste aan. En we zorgen ervoor dat inwoners en bedrijven in de omgeving en de weggebruikers zo min mogelijk hinder ervaren van onze werkzaamheden.'

 


Meer informatie? Bekijk de projectpagina

Deel op social media