Eerste deel Doorfietsroute Groningen – Winsum geopend

16 november 2021
Eerste deel Doorfietsroute Groningen – Winsum geopend

Honderden mensen fietsen dagelijks tussen Groningen en Winsum. Vanwege het groeiende aantal fietsers leggen we voor de Provincie Groningen een nieuw, breder fietspad aan. Vlot comfortabel en veilig fietsen op de nieuwe Doorfietsroute.  

Fietspad van duurzaam beton 

De nieuwe Doorfietsroute leggen we aan tussen Groningen en Winsum. Dit is een bijna 9 kilometer lang en 3,5 meter breed  fietspad langs het spoor. Het eerste deel, tussen Groningen en Sauwerd, is klaar voor gebruik. We hebben het fietspad uitgevoerd in duurzaam beton. Fietsers uit het noorden van de provincie kunnen het laatste stuk van en naar Groningen nu vlot en comfortabel fietsen. Ze hebben voorrang op het grootste deel van deze route.  

Doorfietsroute  

Een Doorfietsroute is een fietspad dat breder en comfortabeler is dan een gewoon fietspad. Fietsers hebben er op de meeste plaatsen voorrang en er zijn vrijwel geen verkeerslichten. Dat maakt het fietsen prettiger en veiliger. Bij gladheid worden fietsroutes als een van de eerste wegen gestrooid. Doorfietsroutes zijn er om het fietsen te stimuleren en de bereikbaarheid van onze steden en dorpen te bevorderen.  

Tweede gedeelte: Sauwerd - Winsum 

De aanleg van het tweede gedeelte van de route, tussen Sauwerd en Winsum, start in het eerste kwartaal van 2023. De voorbereidingen duren langer, omdat de provincie nog geen overeenkomst heeft kunnen sluiten met een aantal grondeigenaren tussen Sauwerd en Winsum.

  

 

Deel op social media