Schuttebusbrug Zwolle wint Special Bridge Award

5 oktober 2021
Schuttebusbrug Zwolle wint Special Bridge Award

‘Wat er zo golvend elegant en licht uitziet, vereist buitengewone technische vaardigheden om te ontwerpen en te bouwen voor zware verkeersbelastingen’, aldus de vakjury van European Steel Design Awards (ESDA). De Schuttebusbrug verdient hiermee na de Thüringer Staatspreis en de Nationale Staalprijs 2020 de Special Bridge Award.

John Regtop (Manager Design Operations): ‘De Schuttebusbrug in Zwolle ligt er inderdaad prachtig bij met haar slanke ontwerp en S-vorm. Het ontwerp en de bouw van deze brug was een technisch hoogstandje. Met name door de sterke kromming van de brug, de zeer beperkte bouwruimte, de hoogwaardige vormgeving en het feit dat de brug zes sporen kruist met minimale overlast voor de reiziger. Ik vind het een eer dat ik samen met mijn collega Tristan Wolvekamp namens BAM Infra Nederland deze prijs afgelopen vrijdag in ontvangst mocht nemen.’

 

ESDA 2021 Special Bridge Award, from the left: Bernhard Hauke, ECCS PMB chairperson; (and design and realisation by BAM & partners) Gerhard Setzpfandt, Setzpfandt Ingenieure; Ghislain van Tieghem, Victor Buyck; John Regtop, BAM Infraconsult; Tristan Wolvekamp, BAM Infraconsult; Gerhard Nijenhuis, ipv Delft; Photo: ECCS / Nathan De Sutter.

 

European Steel Design Awards (ESDA)

Elke twee jaar reikt het Europees Verdrag voor bouwstaal (ECCS) de European Steel Design Awards (ESDA) uit om het creatieve en uitstekende gebruik van staal in de architectuur aan te moedigen. Uit de 23 projecten die in totaal door de ECCS-ledenverenigingen zijn ingediend voor ESDA 2021 selecteerde de internationale vakjury 13 genomineerden, één per land. Op 1 oktober maakte ECCS de overall winnaar ESDA 2021 Laureate en een ESDA 2021 Special Bridge Award bekend in het Atomium in Brussel. Daarnaast kon het publiek via Facebook stemmen op de ESDA 2021 Public Award.

 

Meer weten? Lees het persbericht van ECCS

 

Deel op social media