Digital Construction op topniveau

17 november 2020
Digital Construction op topniveau

Wij zijn expert op het gebied van digitaal bouwen. BSI heeft onze processen geaudit en beloond met BIM certificering op het hoogste niveau. Op 16 november namen onze Managing Director Carla Rodenburg en Programmamanager Bob Moons de certificaten BSI Kitemark voor ISO 19650-2 en PAS 1192-3 in ontvangst. Uniek, want wij zijn als eerste bedrijf in de EU gecertificeerd met deze twee certificaten. Met een nog betrouwbaardere planning en een betere risicobeheersing bieden wij zekerheid aan onze opdrachtgevers, leveranciers en andere stakeholders.

Kitemark

Met deze certificering tonen we aan dat wij onze processen en kwaliteitsmanagementsysteem op orde te hebben volgens de ISO 19650 norm.

Carla Rodenburg: ‘Wij willen efficiënt en veilig bouwen en onderhouden zonder verrassingen. Daarom gebruiken wij steeds vaker eerst een digital twin van onze projecten voordat we buiten aan de gang gaan. We zetten het virtuele 4D Plannen in tijdens de voorbereiding en gebruiken artificial intelligence voor slimmer en duurzamer onderhoud. Het is een fantastische prestatie van het team om als eerste bedrijf in de EU gecertificeerd te zijn met onze digitale manier van bouwen.’

 

Digitaal bouwen met 4D Plannen

Een nieuw onderdeel binnen het managementsysteem ISO 19650 is het zogenoemde ‘mobilisationplan’. Bij het opstellen van dit plan staan we bewuster stil wat er allemaal nodig is bij de start van een (tender)project en hoe we dat succesvol kunnen uitvoeren. Na oplevering van het project leveren we ook waardevolle metadata op. Essentiële informatie voor het onderhoud.

Bob Moons: ‘Dit deden we natuurlijk al. Onze uitdaging was om in dit ‘mobilisationplan’ alle processen te combineren met elkaar. En niet alleen digitaal te benaderen. Een mooi voorbeeld is het project HOV in ’t Gooi. In vijf dagen tijd hebben we een complete tunnel geplaatst, waarbij we de geprefabriceerde tunnelbak op nog geen tien centimeter langs de bestaande gevels hebben ingereden. Dit proces verliep vlekkeloos, omdat we het eerst virtueel hebben gebouwd, voordat we het werkelijk buiten hebben gebouwd.‘

 

 

Win-winsituatie

Niet alleen ontwerpers werken met 3D modellen en bijbehorende metadata. 3D modellen maken steeds meer onderdeel uit van de werkzaamheden van de werkvoorbereiding en uitvoering. De toegevoegde waarde van Kitemark zit hem niet alleen in het opzetten van de juiste processen, maar ook in de training van medewerkers en het ter beschikking stellen van de juiste technologie. Samen met BSI kijken we terug op een goed verlopen proces en een leerzame periode met een welverdiende certificering. 

Deel op social media