BAM schenkt Euronext bomen ter gelegenheid van zestigjarige beursnotering

BAM schenkt Euronext bomen ter gelegenheid van zestigjarige beursnotering

Frans den Houter, CFO van Koninklijke BAM Groep nv, opende vandaag de beursdag van Euronext Amsterdam met de traditionele gongslag. Het aandeel van het bouwconcern stond op 9 maart 2019 zestig jaar genoteerd aan de Amsterdamse beurs. Na de gongslag bood Frans den Houter aan CEO Maurice van Tilburg en Head of Listing Rene van Vlerken van het bestuur van Euronext zestig zogenoemde one-two-tree-pakketten aan, waarbij zestig bomen in Nederland en zestig bomen in het buitenland worden aangeplant door Trees for All. BAM werkt nauw samen met deze organisatie, die de 150.000 bomen plant, waarmee BAM dit jaar zijn 150ste verjaardag markeert. De 120 aan Euronext geschonken bomen komen bovenop de eerder aangekondigde 150.000 bomen.

Frans den Houter: ‘BAM is één van de grote spelers in de Europese bouwsector en hecht grote betekenis aan veiligheid, duurzaamheid en digitalisering. Onze beursnotering aan Euronext Amsterdam draagt zeker bij aan de erkenning en herkenning van onze betekenis voor de samenleving. Met onze schenking van honderdtwintig bomen aan Euronext, willen we het belang van onze duurzame samenwerking onderstrepen. Euronext en BAM streven samen naar het creëren van waarde, zowel op de beurs, als ook voor het milieu.’

In 1959 bedroeg de omzet van BAM 20 miljoen gulden (omgerekend ruim 9 miljoen euro). BAM had bijna duizend medewerkers in dienst. Bij de beursgang konden aandelen BAM à 1.000 gulden worden verkregen tegen inwisseling van drie certificaten à 350 gulden, wat de koers van het aandeel 1.050 gulden maakte. In de dagen voor de beursgang ontstond een levendige handel in de certificaten. Het dividend groeide in de tien jaar na de beursgang (1959-1969) van 10 procent naar 25 procent.

Het kapitaal dat met de beursgang werd aangetrokken benutte BAM voor uitbreiding van het machinepark en voor de bouw van een kantoor in Rotterdam, waarmee BAM verdere stappen zette op het gebied van waterbouw. In de wederopbouwjaren 1950-1960 werd veel geïnvesteerd in machines, wat een goede investering is gebleken gezien de sterke groei van het bedrijf in de jaren na de beursgang. In de orderportefeuille stond in 1959 voor 13,5 miljoen gulden aan 'werken'. Vandaag de dag staat voor 12,7 miljard euro in de werkvoorraad.​

Maurice van Tilburg, CEO Euronext Amsterdam (links) neemt uit handen van Frans den Houter, CFO Koninklijke BAM Groep nv, de symbolische cheque voor de te planten bomen in ontvangst. 

 

Bron: www.bam.com

Deel op social media