Hyperloop weer een stap dichterbij

Emissievrij reizen met meer dan 1.000 kilometer per uur is weer een stap dichterbij. Hardt Hyperloop, het bedrijf achter de Hyperloop, heeft nieuwe investeerders aan zich weten te binden.
Realiteit
Deze investeringsronde brengt de hyperlooptechnologie dichter bij een commerciële realiteit. Eerder dit jaar demonstreerde Hardt Hyperloop de werking van Europa's eerste hyperloop-testfaciliteit. Met deze investering maakt het bedrijf zich op voor de volgende stap: de realisatie van het ‘European Hyperloop Centre’, een faciliteit van drie kilometer om hyperlooptechnologieën bij hoge snelheden te kunnen testen en bewijzen.
Sascha Lamme, CTO, Hardt Hyperloop: "In deze faciliteit zullen we de werking van hyperlooptechnologieën aantonen met snelheden van meer dan 700 km/u."
“Het stelt ons ook in staat om ons team verder uit te breiden met getalenteerde mensen, investeerders te werven voor toekomstige investeringsrondes en met nog meer bedrijven op te trekken in samenwerking met onze bestaande partners zoals EIT InnoEnergy, de Nederlandse en Duitse nationale spoorwegen, Tata Steel, Royal IHC en Royal BAM Group. Samen maken we van deze wereldveranderende vorm van mobiliteit een realiteit,” zegt Lamme.
Europa's eerste testfaciliteit
BAM wil als bouwer een positieve impact hebben op mensen en op de natuur. En we zien de hyperloop als volgende stap in het verduurzamen van het vervoer. Daarom hebben we als partner van Hyperloop de eerste testfaciliteit in Europa mede mogelijk gemaakt en zijn we nog steeds verbonden aan Hardt Hyperloop.