Schone energie op bouwplaats met eerste generator op mierenzuur

Schone energie op bouwplaats met eerste generator op mierenzuur

BAM Infra staat voor een schonere bouwplaats. Met Hydrozine is dit mogelijk. Of beter gezegd; met de generatoren van Team FAST die op deze duurzame brandstofoplossing draaien. Team FAST, een start up verbonden aan de Technisch Universiteit Eindhoven (TU/e), ontwikkelt een generator voor bouwplaatsen die elektriciteit opwekt met duurzaam geproduceerd mierenzuur. Al een aantal jaar werken zij aan de toepassing van ‘hydrozine’ als energiedrager, dat voor 99% bestaat uit duurzaam geproduceerd mierenzuur.  

Komende twee weken testen we een generator bij de bouw van de N211, samen met Team Fast en provincie Zuid-Holland. 

Lees hier het persbericht van Team Fast.

Deel op social media