Wat doet Make-A-Wish?

Elke dag horen gemiddeld 3 families in Nederland dat hun kind een ernstige, soms zelfs levensbedreigende ziekte heeft. Het gezinsleven verandert ineens helemaal. Niet alleen het leven van het zieke kind staat op zijn kop, ook dat van de ouders en mogelijk broertjes of zusjes. Die impact is moeilijk voor te stellen. Allerliefste wensen vervullen van die zieke kinderen, dat is waar Make-A-Wish voor staat.

De vervulling van zo’n wens geeft het zieke kind (3-17 jr), maar ook directe familie hoop en kracht, in een zware tijd. Tijdens de vervulling van de wens denken zij voor even niet aan alles wat er niet meer kan door die rot ziekte. Ze maken zich even geen zorgen. Gezamenlijk genieten zij van de wensvervulling en de onbetaalbare lach op het gezicht van het wenskind. Wie wil daar nu niet aan bijdragen?

Een wensvervulling is een Wish Journey, een zorgvuldig geplande reis door de tijd. Vanaf het moment dat een wenskind zijn of haar liefste wens vertelt aan een van de vrijwilligers tot aan de daadwerkelijke vervulling ervan en ver daarna. Een bijzonder traject waar een grote groep mensen aan mee werkt en soms wel maanden mee bezig is.

Ieder kind is uniek en daarmee ook iedere wens. Alle wensvervullingen zijn dan ook maatwerk en afgestemd op de wens en de situatie van dat ene zieke kind. De impact van de wensvervulling is gigantisch. Vanaf het moment van kennismaken tot lang na de wensvervulling. Ook gezinnen waarvan het wenskind helaas is gestorven denken met een goed gevoel en een glimlach terug aan die mooie herinnering. Die ene dag dat hun zoon of dochter voor even alle narigheid achter zich kon laten.

Make-A-Wish werkt samen met heel veel toegewijde en zorgzame vrijwilligers. Maar ook met ouders van zieke kinderen, doktoren en verpleegkundigen en bedrijven zoals BAM Infra Telecom. Iedereen werkt samen om ‘het onmogelijke voor een ziek kind, onvergetelijk’ te maken. Door een ziek kind onderdeel te laten uitmaken van een onvergetelijke Wish Journey creëren we een enorme boost en kracht om de zware tijden van de ziekte te doorstaan.

Het CBF is de toezichthouder voor goede doelen in Nederland. Het CBF geeft het keurmerk ‘de Erkenning’ uit aan goede doelen die voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Zo ook aan Make-A-Wish. Donateurs weten zo dat de zaken op orde zijn. Zo kun je gerust geven aan Make-A-Wish om nog meer wensen te vervullen van ernstig zieke kinderen.

 

‘ALS EEN KIND KAN GELOVEN DAT ZIJN WENS UITKOMT,
DAN KAN HIJ OOK GELOVEN DAT HIJ BETER WORDT.'
WIE WIL DAAR NU NIET AAN BIJDRAGEN?