Whisky proeverij for Make-A-Wish

In 2017 kwam bij ons het idee op om een Whiskyproeverij te organiseren, gezien wij liefhebbers zijn. In het verleden was er bij ons in Moordecht (ZH) een hele goede slijterij die ook geregeld een proeverij hield. Helaas is deze slijterij gesloten. Een vriend van ons heeft een collega die met een aantal liefhebbers een clubje heeft dat regelmatig proeverijen verzorgt als er maar twee zaken tegenover staan, ten eerste, de onkosten voor de Whisky en ten tweede moet een goed doel mee gesteund worden. Deze heren noemen zichzelf ‘Glenn Mòine’, wat Veenendaal betekent, de woonplaats van de heren.

In december 2017 hebben we de Moordrechtse stichting Vivere, een zorgwoning, met een donatie kunnen verblijden. Het leek ons mooi om de opbrengst van de whiskyproeverij deze keer te ten gunste te laten komen aan Make-A-Wish.

In november 2018 hadden wij bij BAM Infra Telecom de Business Challenge voor de stichting Make-A-Wish. De liefste wens voor Lester, hebben wij met elkaar samengesteld. De wensdag is 4 januari 2019 perfect verlopen. De wens van Lester was die wij hebben vervuld, was een combinatie van de dingen die hij leuk vindt. Hij is opgehaald in een 51 jaar oude Ford Mustang. Hij is naar dierenpark Amersfoort gereden en met behulp van een schatkaart en gids heeft hij een rondleiding gehad en diverse cadeautjes, o.a. een Bruno Mars uitrusting en een afstand bestuurbare Mercedes-Benz waar hij zelf in kan zitten. Met een limousine is hij naar de STMPD-studio gebracht waar hij werd ontvangen door een cameraploeg en waar hij in de studio een opname mocht maken van een nummer van Bruno Mars met Voice of Holland deelnemer Ruben Tarmidi. Na dit alles is Lester met zijn familie met een VIP-bus naar hun favoriete restaurant gebracht.

Diverse collega’s hebben zelf ook nog initiatieven ondernomen om extra inkomsten te werven, waaronder deze Whiskyproeverij.

Lester heeft een onvergetelijke dag gehad, maar wij ook. Zo’n dag en alle activiteiten erom heen hebben ook bij ons een diepe indruk gemaakt.

René de Boer – Team Jan