Voorbeeldacties

Beste collega’s,

Tijdens de toolbox meetings hebben jullie kennis gemaakt met het project ‘Telecom for Make-A-Wish’. Wij beloofden jullie daarin om nog eens een aantal voorbeeldacties met jullie te delen die onder andere genoemd zijn tijdens de meetings.

Statiegeld actie
Vraag een supermarkt bij jou in de buurt of ze voor een bepaalde tijd hun klanten de optie willen geven om het statiegeld te doneren aan Make-A-Wish Nederland.

Doneeractie apotheek
Vraag bij de plaatselijke apotheek of je voor een bepaalde tijd een donatieoproep mag plaatsen op de balie.

Overige (festival)muntjes doneren
Vraag aan een (lokaal) festival, of een andere instantie, of de overgebleven munten van de bezoekers gedoneerd kunnen worden aan Make-A-Wish Nederland.

Heitje voor kwarweitje
Vraag voor klussen/karweien (helpen in de tuin, laminaatvloer leggen, schutting neerzetten etc.) een bedrag dat je doneert aan Make-A-Wish Nederland.

Sportevenement
Jaarlijks zijn er een aantal sportevenementen waar Make-A-Wish Nederland bij betrokken is. Zo lopen er met bijvoorbeeld de Dam tot Dam loop een aantal partijen en deelnemers mee die zich laten sponsoren voor Make-A-Wish Nederland. Jij kunt hier ook bij aansluiten.

(Sport)evenement organiseren
Je kunt zelf een event organiseren. Denk hierbij aan een darttoernooi, surfclinc, hockeyclinic, voertbaltoernooi, sloepentocht of een mountainbike toertocht. Ook kan je een karttoernooi, dronerace, fotografieworkshop of een klaverjasavond organiseren. Je kan een bijdrage vragen voor deelname en dit bedrag doneren aan Make-A-Wish. 

Bakken
Organiseer met een groep mensen een bak-verkoop. Je kunt tijdens oudjaar bijvoorbeeld oliebollen bakken en deze verkopen. Maar je kunt ook denken aan lekkere hamburgers, pizza’s, taarten, boterkoek of cake.  De opbrengst hiervan kan worden gedoneerd aan Make-A-Wish Nederland.

Kerstbroden verkoop
Vraag aan een kerstbroden-bakker of je voor een lage prijs kerstbroden kunt inkopen om ze vervolgens door te verkopen met de winst voor Make-A-Wish Nederland. Je kunt de bakker ook vragen of zij hun eigen winst op de kerstbroden willen doneren aan Make-A-Wish Nederland.

Wenswater, €1,- per fles water
Vraag bij een restaurant of zij de keuze aan hun gasten willen voorleggen om een donatie te doen voor Make-A-Wish Nederland. Dit kunnen ze doen door het normaal gesproken gratis aangeboden water, voor een €1,- te verkopen. Dit bedrag wordt dan gedoneerd. Voor deze karaf kan een leuk etiket of kaartje gemaakt worden om duidelijk te maken dat het om “wenswater” gaat.

Verjaardag cadeau
Vraag op je verjaardag geen cadeaus maar een donatie aan Make-A-Wish Nederland. Dit kan natuurlijk ook voor andere feesten/gelegenheden waar je normaal een cadeau zou ontvangen.

Als je een van de genoemde evenementen organiseert kan je sponsoren vragen een deel van je event te sponsoren. Dit kan een bijdrage in de kosten zijn maar bijvoorbeeld ook de sponsoring van een versnapering tijdens je event.

Heb jij een goed idee en weet niet helemaal hoe je aan moet pakken?

Neem dan contact op . Wie weet kunnen we ondersteunen in de organisatie.

Team ‘Telecom for Make-A-Wish’

Jeroen Wijnen, Joost Chantrel, Pascale Vos en Karen Hogenbirk

M : telecomformakeawish@hogenbirk.support

T  : 06-51 84 66 28 (Karen)