Topprestatie voor Make-A-Wish

In het kader van het project ‘Telecom for Make-A-Wish’ hebben medewerkers van BAM Infra Telecom zich het afgelopen jaar ingezet voor Stichting Make-A-Wish Nederland. Liefste wensen vervullen van ernstig zieke kinderen, wie wil daar nou niet aan bijdragen? Er is zowel individueel als in teamverband geld ingezameld voor het vervullen van liefste wensen van kinderen met een ernstige, soms levensbedreigende ziekte in Nederland. Eind juni werd het project feestelijk afgerond en de cheque ter waarde van € 102.530,08 overhandigd aan Hanneke Verburg, directeur Make-A-Wish Nederland.

Een stabiele Wi-Fi verbinding lijkt vandaag de dag vanzelfsprekend. Dagelijks werkt Telecom aan stabiele dataverbindingen voor in huis en op kantoor. Wat minder vanzelfsprekend is, is een goede gezondheid voor een ieder. Gezond oud worden is niet vanzelfsprekend. We moeten allemaal langer doorwerken en je moet fit blijven om je pensioen te halen. Initiatieven ten behoeve van een actieve en gezonde leefstijl worden dan ook geïnitieerd door en ondersteund bij Telecom.

Naast het dagelijks werk wilde Telecom ook op een andere manier de samenleving laten profiteren van de kracht van het team. In oktober 2018 is dan ook in het kader van duurzame inzetbaarheid en social return het project’ Telecom for Make-A-Wish’ gestart. Terwijl de collega’s aan hun eigen duurzame inzetbaarheid werkten werd gelijkertijd ook een bijdrage geleverd aan de samenleving. Twee vliegen in 1 klap!

Collega's konden aan de hand van de pijlers van duurzame inzetbaarheid 'bewegen, organiseren en uitvoeren’ acties initiëren en eens op een andere manier met elkaar samenwerken. Dit keer in het belang van een goed doel. Er werd van alles verzonnen van alles om bij te dragen. Zo werd er onder andere hardgelopen, gefietst, gesurft en ook gegolfd met collega’s en relaties. Thuis werd cake gebakken die vervolgens op kantoor verkocht werd bij de koffie, er werd whisky geproefd, kruidnoten ingepakt en een heuse BBQ-lunch werd verzorgd op kantoor. 

Als doel is gekozen voor Make-A-Wish Nederland; een doel dicht bij huis en dicht bij de mensen. Een doel waar iedereen zich iets bij kan voorstellen en waar daadwerkelijk het verschil gemaakt kon worden. De stichting zet zich in voor kinderen met een ernstige, soms levensbedreigende ziekte in Nederland. Een wenskind kan zo dichtbij zijn. Het kan het een kind van vrienden zijn, je nichtje of neefje, het kind van je groenteboer, maar ook zomaar je buurjongen of -meisje. Tijdens het traject is gebleken dat collega’s van Telecom kinderen in hun nabije omgeving hebben die in aanraking zijn gekomen met Make-A-Wish. Per jaar worden in Nederland 1200 kinderen geconfronteerd met een ernstige ziekte. Dit heeft enorme impact op hun jonge leven en dat van hun gezin. Zij leven in een rollercoaster van angst, verdriet en pijn.

In november hield Telecom de business challenge. Zo'n 130 collega’s gingen een dag lang aan de slag met de organisatie van 9 concrete wensdagen. Onder begeleiding van een vrijwilliger van Make-A-Wish werd in teamverband en onder tijdsdruk per team, een echte wensdag georganiseerd. Een super gave teambuildingsdag waarbij alles uit de kast werd gehaald om de liefste wens van een ernstig ziek kind zo goed mogelijk te realiseren. Relaties werden ingeschakeld, attracties en restaurants benaderd, en in de naaste omgeving werd gekeken of er iemand was die op korte termijn een prinsessenjurk kon maken of bijvoorbeeld make-up wilde verzorgen of een fotoshoot kon maken om zo’n wensdag vast te leggen. Het mag op een wensdag aan niets ontbreken terwijl er ook rekening gehouden moet worden met de fysieke mogelijkheden van het wenskind. Bij de organisatie van een wensdag wordt er ook aan de ouders, broertjes en zusjes van het zieke kind gedacht. Het is een dag voor het hele gezin die in het teken staat van het genieten van en met elkaar. Een ernstig ziek kind mag voor even weer echt kind zijn.

Jeroen Wijnen, directeur BAM Infra Telecom, kijkt terug op een zeer geslaagd project: ’De collega’s hebben met ‘Telecom for Make-A-Wish’ maar weer eens laten zien waar we toe in staat zijn als we als groep goed samenwerken. Wat ben ik trots op deze club. Het was fantastisch!