De Telecom Business Challenge

Ingrediënten voor deze super dag waren:

  • 125 enthousiaste collega’s van BAM Infra Telecom
  • 9 wensen van ernstig zieke kinderen
  • 9 kanjers van wensvervullers Make-A-Wish
  • Heel veel laptops, tablets en telefoons
  • Heel veel energie

De Telecom for Make-A-Wish Business Challenge was een super geslaagde dag. In het Van der Valk hotel Nieuwerkerk aan den IJssel kwamen 125 Telecom collega’s samen om in teams aan de slag te gaan voor Make-A-Wish. Ieder team werkte samen met een Wensvervuller van Make-A-Wish aan een concrete wens van een ernstig ziek kind in Nederland.

Zo was er de wens om een dag vol adrenaline te mogen beleven, een optreden van K3 bij te wonen, een eigen jurk te ontwerpen, een modeshow lopen, te kunnen parachutespringen, noem maar op. Niets is te gek voor Make-A-Wish. Met hulp van fondsenwerving probeert Make-A-Wish alle wensen van ernstig zieke kinderen waar te maken.

De teams werden door de wensvervuller geïnformeerd over het wenskind, welke ziekte heeft hij/zij, wat kan hij/zij wel en wat juist niet? Moet er rekening gehouden worden met medicijngebruik en zijn er andere zaken waar rekening mee gehouden moet worden? Maar ook bijvoorbeeld wat zijn de lievelingskleuren, het lievelingseten, -snoep, kleding? Superbelangrijke informatie want dit vormt de basis van de wensvervulling.

Ook de gezinssamenstelling kwam aan bod. Zijn de ouders bij elkaar, heeft het wenskind een alleenstaande moeder of vader, zijn er broertjes of zusjes aanwezig? Ook die informatie is ontzettend belangrijk. Niet alleen het zieke kind wordt geraakt door een ernstige ziekte. Het hele gezin heeft te maken met een veranderende situatie. Hier wordt allemaal rekening mee gehouden bij de organisatie van een wensvervulling.

Daarna volgde een uitgebreide brainstormsessie, ideeën werden gedeeld, plannen werden bedacht en na de lunch werd er overgegaan tot actie. Familie, vrienden, bedrijven en relaties werden gebeld en gemaild. Fondsen werden geworven en er werd ook op bijvoorbeeld LinkedIn berichten geplaatst waaruit duidelijk werd dat BAM Infra Telecom iets heel speciaals doet voor Make-A-Wish.

Aan het einde van de dag hielden alle teams een pitch. In een presentatie van drie minuten lieten zij de collega’s en de medewerkers van Make-A-Wish zien wat hun wens inhield, voor wie zij de wens aan het vervullen waren, welke plannen zij hebben gemaakt en welk bedrag er al was opgehaald. Een van de picthes kan je zien in de video bij deze update.

We begonnen de dag met een stand van ongeveer €17.000,-. Na de Business Challenge stond de stand al op meer dan €40.000,- . Er zijn nog hele mooie bedragen toegezegd maar niet verwerkt dus hou de website van Make-A-Wish goed in de gaten. Wie weet gaat jouw team ook nog omhoog!

Onder het genot van een borrel werden de ervaringen gedeeld. We hebben superleuke reacties gekregen. Collega’s hebben zelf ervaren wat voor mooi werk Make-A-Wish doet om wensen te vervullen. Zo kregen zij een goed beeld waarom de acties van BAM Infra Telecom zo belangrijk zijn. Daarnaast vonden collega’s het erg leuk om eens op een hele andere manier samen te werken met de BAM-collega’s!