De barre tocht der tochten

Zaterdag 2 februari vond de mountainbiketocht voor Make-A-Wish plaats. Ruim 120 mountainbikers hebben de sneeuw en kou getrotseerd en gezamenlijk €1.560,- opgehaald voor Make-A-Wish. Een trotse teamcaptain Dirk Slot (projectmanager BAM Infra Telecom) vertelt over de dag.

Na maanden van voorbereiding, was het zaterdag 2 februari eindelijk zover: de mountainbiketocht voor Make-A-Wish in Ommen. Collega’s, vrienden en familie, kortom een club van 46 vrijwilligers, werd om acht uur door Patrick Kerkdijk (projectleider BAM Infra Telecom) gebriefd over de dag.

Het feest kan beginnen!
Niet veel later kon het feest beginnen. Een feest? Jazeker, want we hebben met volle teugen genoten van de voorbereiding, máár nog meer van de tocht zelf. Verkeersregelaars, soep- en koffieschenkers, parkeerwachters, voor- en na-rijders, inschrijvers, de opruimploeg, EHBO-ers, etc., iedereen vervulde, ondanks de kou, want het was erg nat en koud, zijn of haar taak met plezier en groot enthousiasme.

Het barre strijdtoneel
Na de aftrap om half tien, betraden de eerste dappere fietsers het barre strijdtoneel van de Lemelerberg en omgeving. Menig colletje werd beklommen en diverse kuilen en bulten werden genomen. Gelukkig zonder grote valpartijen of ongelukken.

Aan alles was gedacht 
Langs de route waren twee verzorgingslocaties ingericht waar versnaperingen werden aangeboden. Sponsors hadden onder andere bananen, krentenbollen, bouillon en met sportdrank gevulde bidons gedoneerd. Aan werkelijk alles was gedacht.

Erwtensoep
Het parcours werd door bijna iedereen succesvol afgelegd. Dat was een uitzonderlijke prestatie, omdat een enkeling niet over de vereiste conditie beschikte. Bij de finish stond de erwtensoep klaar, die iedereen zich goed heeft laten smaken.

Aansluitend konden de na-rijders en opruimploeg aan de slag. Rond half drie konden ook de vrijwilligers met een voldaan gevoel aan de erwtensoep.

Zeer geslaagde dag! 
We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde dag, waarbij de fietsers en vrijwilligers met volle teugen hebben genoten. In totaal is een bedrag van € 1.560,- opgehaald voor “Make-A-Wish”. Dat maakt ons zeer trots!

We willen alle sponsors, deelnemers en toeschouwers heel hartelijk danken.