Klim workshop

In het kader van het project Telecom for Make-a-Wish leek het me leuk om ook een activiteit te organiseren. Ik doe zelf graag aan berg- en rotsklimmen en het lijkt me leuk om een aantal van jullie hier kennis mee te laten maken!

Nou zijn er in Nederland natuurlijk weinig hoogtemeters om te bedwingen, dus bij gebrek aan echte rotsen zijn er een aantal opties om op “plastic” te klimmen. Eén van deze varianten heet "boulderen", oftewel het beklimmen van een 4 meter hoge muur via plastic grepen. Dit doe je zonder touwen, maar met een dikke mat eronder als veiligheid.
Dit is de meest laagdrempelige tak van de klimsport waar geen touwvaardigheden voor nodig zijn. Perfect dus voor een clinic!

Het bouldercentrum Delfts Bleau is ook erg enthousiast over het idee en heeft 5 instructeurs zover gekregen om zich kosteloos te willen inzetten. Elke instructeur kan 10 mensen voor een uur begeleiden, dus er is in deze clinic plaats voor 50 personen.

Bovendien hebben zij toegezegd dat alle entreekosten direct naar Make-a-Wish gaan! Deze kosten bedragen normaal 15 euro, waarvan 12 euro voor de entree zijn en de resterende 3 voor het huren van de klimschoenen. Deze 15 euro is dan ook het minimale bedrag om mee te doen aan de clinic, maar het staat je uiteraard volledig vrij om zelf nog een extra donatie te doen.

De clinic zal medio mei gaan plaatsvinden op een vrijdag vanaf 19:00 of 20:00. De exacte datum en tijdstip volgt zsm. Het toeval wil dat om de hoek van het bouldercentrum de Delftse Stadsbrouwerij ‘de Koperen Kat’ zit, dus het is mogelijk om na het sporten daar nog gezamenlijk een drankje te doen.

In het kort:

  • Wanneer: medio mei op een vrijdagavond
  • Waar: Bouldercentrum Delfts Bleau, Schieweg 15, 2627 AN, Delft
  • Parkeren: parkeerterrein voor de ingang van de Koperen Kat
  • Meenemen: Sportkleding, sportsokken (deze zijn verplicht in de huurschoenen) & dikke portemonnee om leeg te schudden boven de Make-a-Wish donatiebus. Ik zou daarnaast ook graag willen benadrukken dat dit een fantastische sport voor kinderen is, dus heb je kinderen, neem ze vooral mee!

Lijkt het je leuk om mee te doen? Stuur even een mailtje met het aantal personen naar milan.bisschop@bam.com